Currently Browsing: kehidupan

Cara Kekal Produktif Walaupun PKPB Dilanjutkan

Kesan daripada keputusan pihak kerajaan ini, mungkin ada sesetengah golongan berusia sudah berasa tepu dan  rutin harian dah tak produktif. Salah satunya disebabkan, tiada atau kurang face-to-face communication kerana pergerakan agak terhad sampaikan kesunyian menyerang.

CONTINUE READING

Perdana Menteri Menjawab Persoalan Rakyat Mengapa BPN Fasa Kedua Gagal

Pihak LHDN turut memuat naik beberapa keping gambar jadual waktu pejabat beroperasi sepanjang tempoh PKP dilaksanakan untuk memudahkan rakyat berurusan di kaunter. Tapi, ramai pula yang membanjiri ruangan komen dengan menyatakan rasa tidak puas hati mereka.

CONTINUE READING

Kerana Cinta, Dua Madu Ini Sanggup Hidup 3 Tahun Dalam Longgokan Sampah

Lihatlah kedaifan hidup mereka sampaikan bilik antara dua madu ini diasingkan menggunakan langsir saja, aduhai! Menurut posting Natipah ini lagi, mereka menjalani hidup daripada hasil jualan barangan lusuh yang dikutip di tong sampah.

CONTINUE READING

“Artis Dah Hidup Mewah Lepas Tu Sekarang Nak Mengemis” – Zarina Anjoulie

Jika difikirkan semula, ada betulnya apa yang dikatakan oleh Zarina ni kan? Artis itu sendiri sudah menanamkan pemikiran di minda masyarakat supaya melihat mereka kaya melalui perkongsian mereka sendiri tentang gaya hidup mereka di media sosial.

CONTINUE READING

Movie Plot Twist Yang Wajib Layan Bila Bosan!

Tipulah kalau ada yang tak suka menonton filem genre plot twist dan thriller sebab movie seperti ini mampu buat anda masuk ke dalam penceritaan sampai lupa dengan dunia realiti. Ajak kawan atau pasangan layan movie plot twist ni. Confirm stres hilang! Selamat menonton.

CONTINUE READING

Kenapa Serangan Jantung Boleh Terjadi?

Bagaimana serangan jantung ini boleh berlaku? Apakah berpunca dari gaya hidup atau takdir yang ditentukan olehNya? Janganlah sering menunding jari pada takdir kerana takdir seseorang boleh berubah. Menurut portal Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), MyHealth mereka mengatakan punca serangan boleh berlaku adalah disebabkan….

CONTINUE READING
Donna