Currently Browsing: kedai

Asyik Makan Tempat Sama Je! 3 ‘Port’ Terbaik Makanan ‘Western’ Di Kota Damansara

Asyik-asyik makan tempat yang sama, haa sekali sekala mesti nak try juga tempat baru dan hidangan yang lain daripada yang lain betul tak? Buat penduduk di kawansan Kota Damansara, kali ini Donna akan kongsikan pada anda 3 tempat paling terbaik untuk anda cuba makanan ‘western’ di sana. 

CONTINUE READING

Perokok Atau Tak, Ambil Tahu Bentuk Denda Dikenakan Jika Merokok Di Premis

Menurut Timbalan Menteri Kesihatan, Dr Lee Boon Chye tindakan ini kerana untuk  beberapa kepentingan. Antaranya, kesihatan sendiri, kesihatan orang yang berada di sekeliling agar mereka mengelak daripada merokok di hadapan orang yang tidak merokok sekaligus, menghormati orang yang tidak merokok dan bebas daripada kesan menghidu asap rokok

CONTINUE READING

Bukan Setakat Sedap Tapi ‘Confirm’ Kenyang, Ni Makanan Wajib Anda Cuba Di Busan!

Bagi yang pernah menonton filem korea tu, pasti anda tidak akan terlepas dimana ada babak mereka berhenti di tepi jalan untuk mencuba makanan ‘street food’. Haa dah la musim sejuk lepastu makan pula sesuatu yang panas memang feeling habis! Anda pun mula lah terliur kan hiks. Donna faham, makanan korea ni memang sudah menjadi pilihan masyarakat Malaysia dan ramai yang tidak melepaskan peluang untuk melancong ke sana bagi merasai sendiri keenakan kepelbagai hidangan di sana. 

CONTINUE READING

Elak Terbeli Telur Busuk & Rosak

Telur ayam merupakan sumber makanan menyihatkan selain cara penyediaannya juga mudah. Ia boleh dimasak dengan pelbagai cara sama ada separuh masak, tiga suku masak, rebus, goreng, sambal, kari dan sebagainya. Permintaannya setiap hari sangat tinggi kerana ia mengandungi vitamin dan galian yang mencukupi dan bebas daripada bahan kimia.

CONTINUE READING
Donna