Currently Browsing: kecantikan

Pemakanan Dah Jaga Tapi Kenapa Berat Badan Tak Turun-Turun Ni?

Siapa je tak nak memiliki berat badan yang ideal? Semua wanita menginginkannya. Cuma, mungkin ada cara yang salah. Untuk pengetahuan anda, nak mengurangkan berat badan bukan je mengurangkan kuantiti makanan dan bersenam semata. Ada faktor lain yang perlu di jaga juga.

CONTINUE READING

Apa Fungsi Sebenar Bulu Ketiak?

Walaupun bulu ketiak antara bulu yang tak popular macam bulu lain seperti rambut, bulu kening, bulu mata dan bulu kaki tapi ia adalah salah satu bulu yang boleh buat mood pasangan kita kelaut kalau dia dah mula memanjang dan menebal. 

CONTINUE READING

Jangan Syampu Je, Cuba Tambah Ekstrak Ini Untuk Rawat Rambut Bermasalah

Menurut pakar penjagaan rambut di New York, selepas cuci rambut dengan syampu kita akan gunakan conditioner rambut untuk memastikan rambut sihat dan wangi tapi sebaiknya gantikan dengan minyak atau bahan alami kerana ia tidak mempunyai sebarang bahan kimia dan memberi keberkesanan yang lebih baik.

CONTINUE READING

Fesyen Minimalis Untuk Hujung Minggu

Fesyen minimalis adalah fesyen yang tidak sarat dengan corak dan warna pakaian tidak lebih dari dua tona. Cukup dua atau satu. Jika inginkan penampilan nampak minimalis, elakkan dari memilih pakaian yang beropol, sarat dengan bunga dan mempunyai pelbagai warna pada satu penampilan. Minimalis ni simple tapi nampak ‘mahal’ walaupun harga baju tak mahal mana.

CONTINUE READING

Ewww! Kulit Mengelupas, Mesti Anda Tak Buat 4 Perkara Utama Ni

Seorang doktor pakar buah pinggang menasihatkan orang ramai menerusi medium media sosial untuk mengurangkan gula dalam minuman. Malah, dia turut memberi gambar rujukan untuk orang ramai berfikir tentang jumlah gula dalam setiap  jenis minuman yang berbeza. Semoga bermnafaat untuk anda!

CONTINUE READING

Suami ‘Makan Luar’ Berpunca Isteri Tak Menyelerakan, Sejauh Mana Kebenaran Streotaip Ini?

Menerusi pemerhatian kami di laman media sosial, ramai yang bersetuju dengan kenyataan ini. Tapi, tetap ramai yang bersetuju kegagalan isteri menjaga penampilan menjadi masalah rumah tangga. Nak atau tak isteri kena utamakan penampilan.

CONTINUE READING
Donna