Currently Browsing: kebersihan

‘Time’ Mandi Dah Sental Tapi Kaki Tetap Berbau, Keturunan Ke?

Dr. Fatimah menambah jangan terlalu obses inginkan kaki berbau wangi kerana jika kaki berbau wangi, ia adalah petanda kehadiran bakteria yang tidak patut berada di kaki. Lagi membimbangkan bakteria asing ini akan makan kulit segar yang boleh menyebabkan ruam dan luka pada kaki jika tidak dirawat dengan segera.

CONTINUE READING

Jangan Ikut Petua Merepek, Doktor Ini Ajar Cara Betul Hilangkan Kulat Susu Pada Mulut Bayi

Caknalah dengan kesihatan anak dan diri. Mungkin ada sesetengah perkara boleh ikut petua orang tua tapi ada sesetengah tak perlu. Sebagai seorang ibu kita perlu kembangkan pengetahuan untuk mengetahui dan mengenal pasti sama ada sesuai atau tidak untuk guna petua.

CONTINUE READING

‘Contact Lens’, Memang Mata Cantik Tapi Kena Tahu 8 Penjagaan Yang Betul

Kami ingin memberi peringatan kepada orang ramai cara penjagaan contact lens sebelum, semasa dan selepas menggunakannya. Bukan apa, kami takut jika ada yang tidak tahu cara penjagaan yang betul, ia akan memberi kesan buruk pada mata sehingga boleh menyebabkan hilang daya penglihatan.

CONTINUE READING

Penyeri Meja Makan, Idea Ini Dapat Buat Ruang Makan Kelihatan ‘Gorgeous’

Tak semestinya menggunakan banyak perhiasan atau sentiasa ada makanan ringan di ruang makan sudah cukup kelihatan cantik dan berseri. Cukup bermain dengan warna dan dekorasi yang ringan. Semoga bermanfaat!

CONTINUE READING

Sibuk? Ini Cara Mudah Untuk Bagi Keadaan Rumah Nampak Kemas & Bersih

Bila kekangan masa wujud, mulalah kita tak nak buang masa dengan kerja-kerja rumah yang tak sepatutnya dibuat. Sebolehnya setiap saat diisi dengan kerja harian yang wajib dibuat tapi nak buat macam mana, kalau tak bersihkan nanti rumah berhabuk dan kotor pula. Nak tak nak, kena kemaskan semua! Buat kerja kena be smart barulah rumah setiap hari kelihatan bersih dan segar walaupun rutin harian anda padat dengan kerja lain. Ha, jom tengok tip berikut.

CONTINUE READING

‘Be Smart’ Bila Uruskan Barang Kering Bahagian Dapur

Berdiri cekak pinggang tengok keadaan dapur. Penuh dengan barang, selerak! Kadang-kala tu kita dah kemas tapi tetap nampak selerak dan tak cukup tempat nak simpan barang. Terpaksalah letak dekat tepi kabinet. Itu yang pemandangan dapur terus jadi tak terurus. Hm, macam mana nak buat ni?

CONTINUE READING
Donna