Currently Browsing: kalori

Harap Tidak Terlambat, Tapi Cuba Tengok Kalori Sebiji Kuih & Hidangan Raya Ni

Ada yang menganggap bila menjelang Hari Raya, ia adalah masa untuk membalas dendam selepas sebulan menahan nafsu makan. “You can eat whatever you want,” katanya… Tapi, tahukah anda pengambilan menu Hari Raya yang berlebihan akan membuat berat badan anda kembali bertambah semula?Diharapkan kami tidak terlambat kongsi info ini. Hiks!

CONTINUE READING

Jom Sarapan Dengan 205 Kalori!

Mesti anda tertanya-tanya, jenis makanan yang bagaimana boleh memberi jumlah kalori bawah 250? Berikutan itu, Donna akan kongsi satu resipi sarapan pagi yang hanya mempunyai 205 kalori saja! Mudah saja, hanya sediakan 5 barang je, ihiks!

CONTINUE READING

Menu Ini Mampu Turunkan Berat Badan 5 Kilo Dalam Seminggu!

Makan sikit je tapi berat tak turun pun!” Mesti ramai di antara anda semua mengalami masalah ini kan? Kadang tu seharian minum air masak je, tapi berat badan tak turun-turun! Lemak degil betul nak pecah. Anda perlu ingat, definisi diet bukan tidak makan seharian atau tidak makan makanan berlemak. Definisi diet adalah kadar karbohidrat yang […]

CONTINUE READING
Donna