Currently Browsing: jalan jalan cari makan

Tak Payah Risau Kalau Bercuti Di Singapura, Ni Senarai Makanan Halal Memang Terbaik!

Dah sampai di Singapura tapi tak tahu nak cari makanan halal dekat mana? Haa tak perlu risau kali ini Donna akan kongsikan kepada anda senarai tempat yang anda boleh singgah untuk merasai hidangan lazat dan sedap yang anda di sana tanpa rasa was-was terutama bagi yang berbangsa Islam.

CONTINUE READING

Bukan Setakat Sedap Tapi ‘Confirm’ Kenyang, Ni Makanan Wajib Anda Cuba Di Busan!

Bagi yang pernah menonton filem korea tu, pasti anda tidak akan terlepas dimana ada babak mereka berhenti di tepi jalan untuk mencuba makanan ‘street food’. Haa dah la musim sejuk lepastu makan pula sesuatu yang panas memang feeling habis! Anda pun mula lah terliur kan hiks. Donna faham, makanan korea ni memang sudah menjadi pilihan masyarakat Malaysia dan ramai yang tidak melepaskan peluang untuk melancong ke sana bagi merasai sendiri keenakan kepelbagai hidangan di sana. 

CONTINUE READING
Donna