Currently Browsing: Jakarta

Sanggup Nikah Depan Jenazah Sebab Yakin Roh Bapa Masih Ada

Mana mungkin sambutan yang sepatutnya menggembirakan disambut sekali dengan perkara yang menyedihkan kan? Situasi seperti ini pastinya sungguh mengelirukan!

CONTINUE READING

Kisah Benar, Anak Berisiko Jadi Pembunuh Jika Selalu Tonton Cerita Ganas

Tidakkah ibu bapa faham akan hal ini? Sememangnya bukan semua filem yang ditayangkan adalah sesuai untuk anak anda! Jika sejak kecil kanak-kanak ini didedahkan dengan perkara negatif, itulah yang akan ditiru oleh mereka. Bayangkan jika sejak awal, tiada pendedahan terhadap filem-filem seram dan ganas tersebut, adakah anda rasa remaja itu terfikir untuk bertindak sedemikian? 

CONTINUE READING

Tercari-Cari ‘Port’ Paling Best Untuk Hilangkan Stres? Jom Lawati ‘Water Castle’ Di Taman Sari

Tak kira golongan muda ke yang berusia, pasti anda akan lalui saat sukar sehingga membuatkan anda berasa stres dan tertekan. Mungkin sudah tiba masanya untuk anda mengambil off day untuk berhenti seketika daripada kesibukan di pejabat dan mula rancang untuk bercuti atau melancong ke sesuatu tempat.

CONTINUE READING

Kalau Pergi Jakarta Dengan Suami, Wajib Singgah Tempat Ni Baru Lah ‘Feeling’!

Bila dah bercuti jauh-jauh tu dengan cik abang apa kata anda singgah ke tempat ni. Bukan sahaja boleh tangkap momen indah malah ia mampu membuatkan anda dan pasangan seakan-seakan seperti pengantin baru yang baru untuk berbulan madu. Tak perlu pening cari tempat yang sesuai, Donna akan kongsikan kepada anda so let’s keep scrolling! 

CONTINUE READING

Jangan Main Redah Je, Baik Baca ‘Tricks’ Ni Dulu Sebelum Terbang Ke Bandung

Kalau wanita nak bercuti je mesti nak cari tempat yang boleh shopping kan? Haa mana lagi kalau bukan Bandung, kerana ia terkenal sebagai tempat ‘syurga shopping’. Opps tapi jangan tertipu dan meletakkan harapan terlalu tinggi sebelum pergi ke sana. Ramai yang silap tanpa kaji selidik terlebih dahulu sebelum berangkat ke sana dan mungkin trip anda sepatutnya menjadi a memorable one, turned out to be one of nightmare. 

CONTINUE READING

Meriah! Perkongsian Sepanjang Konsert Jelajah TokTi Di Jakarta

Mana tidaknya peminat setia Siti atau lebih mesra dipanggil Tokti di Jakarta sangat ramai! Sampaikan ada fans club Tokti. Di bawah anda boleh lihat video yang diambil oleh salah seorang penyampai radio KoolFM, Rea yang menunjukkan kemeriahan ketika berlangsung konsert Tokti di Jakarta.

CONTINUE READING
Donna