Currently Browsing: indonesia

Jom Cipta Percutian Mencabar! Sewa ‘Jeep’ Untuk Ikuti ‘Lava Tour Merapi’ Memang Terbaik

Dah bosan dengan percutian yang terlalu santai? Mahu kan sesuatu yang lebih ekstrem dan mencabar? Untuk pengetahuan anda kini Jogjakarta semakin mendapat tempat di hati pelancong terutamanya daripada Malaysia. Bagi pasangan yang baru sahaja berkahwin mungkin Bali adalah tempat kegemaran untuk dikunjungi, tetapi tidak lagi sekarang. 

CONTINUE READING

Tercari-Cari ‘Port’ Paling Best Untuk Hilangkan Stres? Jom Lawati ‘Water Castle’ Di Taman Sari

Tak kira golongan muda ke yang berusia, pasti anda akan lalui saat sukar sehingga membuatkan anda berasa stres dan tertekan. Mungkin sudah tiba masanya untuk anda mengambil off day untuk berhenti seketika daripada kesibukan di pejabat dan mula rancang untuk bercuti atau melancong ke sesuatu tempat.

CONTINUE READING

Menyayat Hati! Keadaan Banjir Di Indonesia Mengakibatkan Kematian 66 Orang

Apa yang membimbangkan, laporan mengatakan ini adalah banjir di Indonesia yang dikatakan terburuk sejak 1996. Menurut sebuah portal rasmi, sejak 31 Disember hingga 7 Januari semalam, kematian dilaporkan meningkat kepada 66 orang terkorban dan dua lagi mangsa dilaporkan masih hilang di daerah Lebak, dalam wilayah Banten.

CONTINUE READING

Kalau Pergi Jakarta Dengan Suami, Wajib Singgah Tempat Ni Baru Lah ‘Feeling’!

Bila dah bercuti jauh-jauh tu dengan cik abang apa kata anda singgah ke tempat ni. Bukan sahaja boleh tangkap momen indah malah ia mampu membuatkan anda dan pasangan seakan-seakan seperti pengantin baru yang baru untuk berbulan madu. Tak perlu pening cari tempat yang sesuai, Donna akan kongsikan kepada anda so let’s keep scrolling! 

CONTINUE READING

Genap Setahun, Ucapan Ifan Seventeen Untuk Arwah Isterinya Buat Netizen Sebak

Baru-baru ini, Ifan memuat naik posting menerusi akaun Instagram miliknya dengan mengucapkan ulang tahun buat arwah isterinya. Apa yang menarik perhatian kami, ucapan tersebut bukan ucapan ulang tahun yang biasa tapi ucapan yang luar biasa sampai netizen yang membaca berasa sebak.

CONTINUE READING

Setiap Anak Ada ‘Superpower’ Tersendiri. Ibu Bapa Jangan Mudah Rasa ‘Down’

Pernah terfikir tak yang ramai budak-budak zaman kini semakin bijak dan cepat matang. Sejak umur sekecil 2 tahun ada yang sudah petah menguasai dua bahasa seperti berbahasa Ingeris dan Melayu. Persaingan sengit tersebut membuatkan ibu bapa cepat panik sekiranya anak mereka ketinggalan ke belakang. Bila dah panik, mulalah tekanan diberikan kepada si anak yang masih kecil dan akhirnya bakal membuatkan mereka stres.

CONTINUE READING
Donna