Currently Browsing: idea

Nah! Ini 12 Idea ‘Design’ Untuk Ruang Television Yang Urban

Kadang-kala tu sampai termenung dua jam nak mencari idea mencantikkan rumah, itu pun tah dapat ilham ke tidak. Kalau tak dapat? Memang deko rumah asal siap je la tapi tak kan lah tak nak hias cantik-cantik kot? Lebih-lebih lagi bahagian ruang tamu, kawasan utama yang tetamu akan nampak susunan perabot rumah, mestilah nak cantik-cantik.

CONTINUE READING

Serai Ganti ‘Straw’ Plastik! Katanya Lebih Selamat Dan Bermanfaat Betul Ke?

Ramai diantara kita yang sudah terbiasa, apabila minum sahaja di mana-mana kedai atau restoran akan minta straw betul tak? Seperti mana yang anda tahu sudah umum penggunaan penyedut minuman plastik ini telah diberhentikan kerana ianya mengundang kesan buruk kepada masyarakat dan juga alam sekitar.

CONTINUE READING

Baju Kahwin Tak Nak Kembang & Ketat Sangat? Jom Tengok ‘Pattern Vogue’ A-Line

Kalau bab orang mengata kata umur 30-an baru nak kahwin siap buat grand-grand. Biarkan je lah. Kalau nak puaskan hati semua manusia memang tak dapat. Apa yang penting, majlis perkahwinan yang dibayangkan selama ini menjadi kenyataan. Cuma, kami ingin kongsikan dengan anda idea baju pengantin.

CONTINUE READING

Jom ‘Dressup’ Ala-Ala CEO Untuk Ke Pejabat, Barulah Ada Kelas!

Sebagai seorang wanita bekerjaya penampilan adalah salah satu aspek penting dan etika yang perlu dititikberatkan terutamanya di pejabat. Bukan itu sahaja, tetapi penampilan menarik akan memberi satu aura positif buat si pemakai kerana ia melambangkan keperibadian seseorang. Donna tahu, setiap kali bangun pagi pasti ada yang mengeluh tak tahu nak menggayakan pakaian apa untuk ke pejabat. 

CONTINUE READING

Menarik & Kreatif! Idea Snek Untuk Parti Kanak-Kanak Versi Sihat

Kenapa anak-anak tertarik dengan gula-gula, coklat dan snek yang lain? Ini kerana ia sering didatangkan dengan setiap packaging yang menarik dan berwarna-warni. Tanpa goodies bag maka tak lengkap lah majlis. Sekarang ni mak-mak tak perlu risau sebenarnya makanan sihat juga boleh diolah agar ianya kelihatan menarik dan sesuai untuk majlis kanak-kanak. 

CONTINUE READING

Nak Majlis Kahwin ‘Simple’ & Unik? Tema Rustik Kemelayuan Adalah Pilihan Tepat

Mesti tak dapat bayangkan macam mana hasil tema rustik ni kan? Tak apa, kami ada beberapa gambar pasangan pengantin yang telah menggunakan tema ini ketika majlis resepsi perkahwinan mereka. Cantik sangat! Mungkin dengan senarai gambar pelamin bertemakan rustik dibawah ni boleh beri anda inspirasi atau idea dan dapat memberi bayangan betapa cantiknya pelamin anda nanti menggunakan tema ini.

CONTINUE READING
Donna