Currently Browsing: ibu

Ini Perkara Paling ‘Asyik’ Anda Boleh Lakukan Untuk Sambut Anniversary

Percaya atau tidak sesetengah pasangan memandang remeh soal sambutan ulang tahun perkahwinan masing-masing kerana merasakan ianya bukanlah sesuatu yang penting. Ada yang terpinga-pinga mengira angka jika ditanya secara spontan tarikh ulang tahun perkahwinan mereka. Eh, jangan begitu! Sebab pakar sendiri yang menyarankan pasangan untuk meluangkan masa menyambut anniversary ni tau. Ha, penting sangat ke?

CONTINUE READING

Begini Rupanya Nak Maintain Stylo Walau Anak Dah Berduyun

Bila dah masuk ‘zon mak-mak’, anak pun sedang membesar..kadang-kala penampilan diri tidak terjaga. Kami faham, bukannya tak nak jaga tapi dek kerana kesuntukkan masa, perkara ‘remeh’ sering diabaikan. Perkara ‘remeh’ ni boleh jadi big issue satu hari nanti bila anda sendiri yang malu untuk keluar rumah berjumpa rakan yang lain. 

CONTINUE READING

Bukan Boleh Sebarang Simpan, Ada Cara Betul Nak Simpan Susu Ibu

Walaupun susu badan sudah disejuk beku. Ia tetap ada pantang larang yang lain. Bukan disimpan dalam peti sejuk semata. Misalnya, jangan menggoncang botol yang berisi susu ibu tapi hanya goyangkan membulat. Takut zat susu pecah dan hilang. Banyak sebenarnya aspek kena dititik berat, baca senarai di bawah untuk ketahui lebih banyak lagi pantang larang bila beri ibu susu sebelum dan selepas dimasukkan dalam peti penyejuk bekuan.

CONTINUE READING

Di USA ‘Baby Walker’ Punca 230 000 Kes Kecederaan Bayi, Kenapa?

Untuk si manja belajar berjalan sebenarnya membiarkan mereka berguling, merangkak dan bermain di lantai. Cara lain lagi, biarkan mereka memanjat, berjalan perlahan-lahan dengan memegang apa-apa sokongan dengan kerap supaya dapat memberi rangsangan secara tidak langsung kepada motor and sensor kaki.

CONTINUE READING

Comel! Gambar Si Cilik Arif & Azzahra Dapat Perhatian Netizen Di Media Sosial

Cucu kepada penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Arif Jiwa Asyraf antara salah seorang kanak-kanak yang sering mendapat perhatian di media sosial kerana terkenal dengan kecomelannya. Anak kepada pelakon Indonesia, Tya Arifin itu juga memiliki seorang adik perempuan bernama Azzahra yang turut menjadi perhatian ramai.

CONTINUE READING

‘Homemade Mashed Potato’ Untuk Si Manja

Mudah je nak buat mashed potato ni. Tak sempat peluh keluar, hidangan untuk si kecil dah pun siap. Nak sedap lagi, hidangkan kentang putar tadi bersama kuah lada hitam. Rasa dia lagi bertambah sedap! Silap-silap nanti, bukan je buat untuk si kecil tapi untuk makan kita sekali, ihiks! Selamat mencuba.

CONTINUE READING
Donna