Currently Browsing: ibu bapa

Pukul Anak: Masih Relevan Atau Tidak?

Tidak dinafikan, perbuatan ‘naik tangan’ terhadap anak mampu memberi beberapa kesan buruk antaranya mengalami trauma, merajuk, bersendirian, memberontak dan berdendam, biarpun niat kita hanya untuk mendidik demi kebaikan mereka.

CONTINUE READING

Anak Lelaki Ambil Masa Terlalu Lama Di Tandas? Mungkin Sebab Masalah ‘Phimosis’!

Adam kata sakit tiap kali masa buang air kecil tapi saya tengok tak ada apa apa pun. Eh, kenapa ye bila Adam kencing macam ada bengkak ke atau belon kat hujung? Selepas beberapi hari, Adam demam lagi dan kerap mengalami jangkitan di bahagian kemaluan. Masalah ini berterusan berbulan lamanya sehinggalah kami mendapatkan rawatan di hospital.

CONTINUE READING

Pakai Alatan Ini Ketika Hubungan Intim Terbukti Lebih Nikmat!

Tahu tak apa itu sex toy? Jika anda dan suami pernah menonton movie antarabangsa seperti Fifty Shades of Grey , mungkin ia tidak menjadi satu kejutan malah ia akan membuatkan anda dan pasangan semakin berasa ghairah untuk melakukan aktiviti di atas katil bersama. 

CONTINUE READING

Masuk Rumah Jiran, Tikam Budak 5 Tahun!

Apakah dosa kanak-kanak perempuan malang itu sehingga diperlakukan sebegitu rupa. Tidak dapat dibayangkan juga bagaimana perasaan si ibu apabila melihat di kecil berlumuran darah lemah longlai. Aduh, dunia..sesungguhnya manusia akhir zaman ramai yang hilang pertimbangan.

CONTINUE READING

Bukan Penyakit Biasa-Biasa, Cegah Influenza A Di Rumah Untuk Mengurangkan Penyebaran

Disebabkan tidak mendapat rawatan segera ramai mungkin ramai yang tergadai nyawa akibat demam, selsema dan batuk yang berpanjangan. Anda perlu sedar bahawa persekitaran di sekeliling mampu membuatkan anda terdedah kepada sebarang penyakit begitu juga dengan Influenza A yang semakin menular pada masa kini. 

CONTINUE READING

Tak Salah Lebihkan Duit Belanja Anak, Ajar Mereka Menabung!

Pejam celik kita dah sampai pun pada tahun 2020 siapa sangka sekejap sahaja masa berlalu. Anak-anak pun makin membesar dan sudah mula masuk ke alam persekolahan. Sebagai ibu bapa anda harus peka dengan perubahan nilai wang pada zaman kini dan ia tidak sama seperti dahulu. 

CONTINUE READING
Donna