Currently Browsing: hidangan

Asyik Korea Je, Ini Senarai Makanan Jepun Yang Popular Dekat Malaysia!

Apa kata kali ini anda beralih arah pada makanan Jepun pula. Eh jangan salah sangka, makanan Jepun bukan setakat sushi je tau. Mungkin anda sudah dimanipulasikan dengan iklan atau cerita daripada kawan-kawan yang makanan mereka hanya nasi dan ikan sahaja. Sebenarnya, makanan orang Jepun lebih banyak dan best berbanding Korea tau, jom lihat di bawah senarai makanan popular dekat Malaysia yang patut anda rasai! 

CONTINUE READING

Sekali Gigit Penuh Mulut Dengan Inti! Resepi Cucur Badak Yang Patut Anda Cuba

Zaman sekarang ni asyik viral dengan makanan yang berkeju sahaja sampai kan kuih pun nak letak cheese. Haa daripada anda belajar buat resepi-resepi tu, apa kata anda hidangkan cucur badak kepada anak-anak, bukan sahaja sedap kerana inti kelapa yang penuh tapi dalam masa yang sama anda boleh mengajar juga mereka mengenali kuih tradisional masyarakat Melayu. 

CONTINUE READING

Asyik Layan K-Drama Je, Sekarang Ni Layan Menu Korea Tteokbokki Pula

Antara makanan orang Korea yang famous adalah Tteokbokki. Kuah merah di makan bersama kek beras dengan campuran bahan sampingan yang membuatkan tekak menjerit-jerit nak merasa, fuh! Sekarang ni jom masak Tteokbokki ikut resipi kami. 

CONTINUE READING

Apa Nak Buat Kalau Anak Tak Suka Makan Sayur?

Kalau dikisar sayur bersama hidangan mereka, jadi sampai bila nak kena hidang makanan dalam bentuk kanji? Umur si manja makin meningkat. Hm, bukan senang nak jadi ibu, banyak hal nak kena fikir. Pening! Pening! Tak apa, sekarang ni kami nak kongsikan trik lain selain mengisar sayur dalam hidangan mereka.

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Ice Age

Kali ini, mereka ke sebuah Kafe diberi nama Ice Age. Musim sejuk, makan lagi makanan sejuk, feeling duduk luar negara betul mereka dua ni, ihiks!. Jom saksikan video di bawah untuk ketahui beberapa menu yang terpilih untuk dijadikan menu hidangan. 

CONTINUE READING

‘Smoothies’! Basahkan Tekak Dengan Gabungan 4 Jenis Buah

Kali ni kami akan kongsikan resipi smoothies gabungan dari 4 jenis buah iaitu kelapa, pisang, epal dan rasberri. Kesemua bahan buah ini mempunyai khasiat gizinya tersendiri tapi selepas dicampur, sedap ke tak? Ha.. Tak salah mencuba benda yang baru. Betul tak? 

CONTINUE READING
Donna