Currently Browsing: gemuk

“Jangan Sedih, Gemok Boleh Kurus…” – Zulin Aziz Bagi Nasihat Tentang Penampilan

Menurutnya, jangan kita bersedih bila memiliki kulit hitam kerana kulit hitam boleh putih, badan gemuk boleh kurus dan muka berjerawat boleh hilang. Paling penting kita sayang diri kita dulu, jangan hiraukan kata orang.

CONTINUE READING

Awas! 3 Jenis Makanan Ni ‘Confirm’ Buat Berat Badan Naik Mendadak

Ramai yang tahu Malaysia adalah salah satu negara yang mempunyai kadar obesiti tertinggi di Asia Tenggara. Boleh dikatakan negara kita ni memang syurga makanan, cakap apa sahaja anda mahu kan pasti terdapat pelbagai pilihan. Masih ingat pepatah Inggeris ‘you are what you eat’ yang membawa maksud kesihatan anda dicerminkan melalui apa yang anda makan.

CONTINUE READING

Menopause & Berat Badan : Fakta Yang Wanita Perlu Tahu

Kalau nak bercakap tentang bentuk dan saiz badan, pasti kaum wanita lebih sentisitif apabila membicarakan tentangnya. Tetapi apa yang lebih membimbangkan apabila wanita yang sudah mencecah usia 40 an kebiasaanya akan mengalami fasa menopause di mana mereka tidak menghasilkan telur dalam ovarinya lagi. Ini bermakna tiada lagi ' lampu merah'! 

CONTINUE READING

Hilang Nafsu Makan! Wanita Kurus Perlu Berhenti Amalkan Minum ‘Chia Seed’

Bila bab nak cantik ni macam-macam perkara wanita sanggup lakukan sebagai contoh amalkan minuman jamu dan makan 'supplement'. Haa bukannya tak boleh nak amalkan semua tu, tapi anda perlu tahu kebaikan dan keburukannya walaupun ia terbukti berkesan dalam aspek kecantikan. 

CONTINUE READING

Tak Perlu Malu! Guna Helah Ni Kalau Nak Sorok ‘Double Chin’

Memiliki 'doublechin' ni memang sesuatu perkara yang menakutkan buat kaum hawa. Untuk pengetahuan anda, ia sebenarnya adalah lemak yang berlebihan di bawah dagu yang sering membuatkan anda berasa tidak selesa dan kurang keyakinan. Tapi jangan risau, tak perlu berhabisan duit untuk pergi ke klinik kecantikan untuk buat rawatan tu semua. Jom lihat di bawah, 4 teknik solekan mudah untuk hilangkannya! 

CONTINUE READING

Jangan Jadikan Saiz Badan Alasan Untuk Tidak Berfesyen, Tengok Gaya Sherry Al Hadad

Bila berfesyen ni tak semestinya tubuh badan yang ramping baru boleh kelihatan cantik. Asalkan anda tahu cara mix and match warna dan berani menggayakan, itu sudah cukup buat penampilan anda cukup menyerlah. Cuma bagi yang berhijab mungkin anda perlu tahu dan pandai menggayakan tudung yang up-to-date serta tahu mix and match warna tudung dan pakaian.

CONTINUE READING
Donna