Currently Browsing: gebu

Cuba 3 Tip Ini Untuk Elak Iritasi Pada Kulit Ketika Mencukur

Ish kalau wanita ada bulu kaki lebat, mesti kena kecam betul tak? Lepas tu bila cik abang ajak bersama masa tu la baru nak terhegeh-hegeh capai pisau cukur dan bersihkan apa yang patut. Opps! Nanti dulu, untuk wanita bukan tak boleh mencukur tetapi kebiasaanya anda akan mengalami beberapa situasi yang tidak menyenangkan seperti iritasi dan keradangan kulit selepas mencukur. 

CONTINUE READING

Berita Gembira Buat Kaum Wanita! Jagung Manis Mampu Rawat Tekstur Kulit Anda

Kenapa jagung manis? Tak semua orang sukakannya, tapi untuk kaum wanita yang ingin mendapatkan kulit cantik serta berseri anda perlu tahu bawa ia adalah kumpulan sayuran yang mempunyai nutrisi amat baik untuk tubuh badan dan kulit. Bagi penghidap diabetes, jagung manis sesuai untuk diamalkan kerana ia mengandungi kandungan vitamin C dan kaya dengan serat. 

CONTINUE READING

Patutlah Ramai Buat! Ini 4 Manfaat Akupunktur Untuk Kulit Muka

Sekali pandang proses rawatannya, memang agak ngeri! Ini kerana jarum akan dimasukkan khusus di wajah, bahagian kepala, muka dan leher. Untuk pengetahuan anda, walaupun ia kelihatan seperti berbahaya tetapi ia boleh membawa banyak manfaat kepada tubuh tambah lagi bagi yang menghidap penyakit seperti darah tinggi, sakit otot dan alahan. 

CONTINUE READING

‘Double Cleansing’ Penting Buat Wanita Yang Suka ‘Makeup’

Mungkin ramai yang dah tahu tentang 'double cleansing' tetapi tak semua wanita menganggapnya adalah rutin penting. Bagi siapa yang sudah mengamalkan teknik ini pasti anda akan dapat lihat hasilnya yang 'da bomb'! Hari-hari pakai 'makeup' memang tujuan untuk cantik, tapi anda perlu tahu kulit muka yang bersih mampu membuatkan solekan anda tahan lebih lama dan tak perlu tebal-tebal pun. 

CONTINUE READING

Bajet Lari? Ini Tip Penting Kalau Tak Nak ‘Shopping’ Barang ‘Makeup’ Ikut Nafsu

Hey women! Bagi anda yang bukan kaki makeup tu, pernah tak teringin nak terjebak dalam dunia solekan tapi takut bajet tak cukup? Yelah zaman sekarang ni, kalau buka je media sosial mesti nampak wanita-wanita cantik siapa je yang tak jealous. Nak nampak cantik ni bukan kena duduk diam ye, tapi usaha tu penting.

CONTINUE READING

Nak ‘Glass Skin’ Untuk Tahun 2020? Wanita Patut Amalkan Minuman Kolagen Sarang Burung

Dah masuk tahun baru ni pasti anda sudah tetapkan matlamat atau azam untuk dicapai betul tak? Bagi wanita antara perkara yang diinginkan adalah memiliki kulit yang cantik dan bersih. Haa untuk tahun 2020 ni, apa kata anda cuba amalkan minuman sarang burung yang tidak asing lagi dalam dunia kecantikan. 

CONTINUE READING
Donna