Currently Browsing: gebu

Patutlah Ramai Buat! Ini 4 Manfaat Akupunktur Untuk Kulit Muka

Sekali pandang proses rawatannya, memang agak ngeri! Ini kerana jarum akan dimasukkan khusus di wajah, bahagian kepala, muka dan leher. Untuk pengetahuan anda, walaupun ia kelihatan seperti berbahaya tetapi ia boleh membawa banyak manfaat kepada tubuh tambah lagi bagi yang menghidap penyakit seperti darah tinggi, sakit otot dan alahan. 

CONTINUE READING

‘Double Cleansing’ Penting Buat Wanita Yang Suka ‘Makeup’

Mungkin ramai yang dah tahu tentang ‘double cleansing’ tetapi tak semua wanita menganggapnya adalah rutin penting. Bagi siapa yang sudah mengamalkan teknik ini pasti anda akan dapat lihat hasilnya yang ‘da bomb’! Hari-hari pakai ‘makeup’ memang tujuan untuk cantik, tapi anda perlu tahu kulit muka yang bersih mampu membuatkan solekan anda tahan lebih lama dan tak perlu tebal-tebal pun. 

CONTINUE READING

Bajet Lari? Ini Tip Penting Kalau Tak Nak ‘Shopping’ Barang ‘Makeup’ Ikut Nafsu

Hey women! Bagi anda yang bukan kaki makeup tu, pernah tak teringin nak terjebak dalam dunia solekan tapi takut bajet tak cukup? Yelah zaman sekarang ni, kalau buka je media sosial mesti nampak wanita-wanita cantik siapa je yang tak jealous. Nak nampak cantik ni bukan kena duduk diam ye, tapi usaha tu penting.

CONTINUE READING

Nak ‘Glass Skin’ Untuk Tahun 2020? Wanita Patut Amalkan Minuman Kolagen Sarang Burung

Dah masuk tahun baru ni pasti anda sudah tetapkan matlamat atau azam untuk dicapai betul tak? Bagi wanita antara perkara yang diinginkan adalah memiliki kulit yang cantik dan bersih. Haa untuk tahun 2020 ni, apa kata anda cuba amalkan minuman sarang burung yang tidak asing lagi dalam dunia kecantikan. 

CONTINUE READING

Rahsia Suntikan ‘Salmon DNA’ Mampu Mencerahkan Kulit Muka Dan Tampak Awet Muda

Mungkin ramai diantara anda sudah tahu tentang kebaikan ikan salmon yang memberi manfaat kepada tubuh badan. Namun ia bukan baik untuk tubuh badan sahaja tetapi ia juga sangat terkenal dalam bidang kecantikan. Untuk pengetahuan anda, ikan tersebut mengandungi omega 3, asam amino, vitamin A, vitamin C dan antioksida baik untuk kesihatan kulit. 

CONTINUE READING

Nak Kulit Wajah Bebas ‘Whitehead’ Dan ‘Blackhead’ Ini Fakta Yang Anda Perlu Baca

Tengok dari jauh cantik, tapi bila dekat-dekat ish menggerutu muka, haa kan dah malu! Perkara macam ni kebiasaanya dialami oleh kaum wanita. Walaupun makeup boleh menutup segala cela, namun masalah whitehead dan blackhead tetap menjadi punca utama mengapa kulit wajah anda tidak licin dan cantik.

CONTINUE READING
Donna