Currently Browsing: fizikal

Di USA ‘Baby Walker’ Punca 230 000 Kes Kecederaan Bayi, Kenapa?

Untuk si manja belajar berjalan sebenarnya membiarkan mereka berguling, merangkak dan bermain di lantai. Cara lain lagi, biarkan mereka memanjat, berjalan perlahan-lahan dengan memegang apa-apa sokongan dengan kerap supaya dapat memberi rangsangan secara tidak langsung kepada motor and sensor kaki.

CONTINUE READING

Bayi Boleh Hidap ‘Hip Dysplasia’ Kalau Salah Bedung, Para Ibu Ini Cara Yang Betul

Cuba tengok balik badan si manja yang dah dibedung ketat-ketat tu.  Tak ada rasa kesian ke dekat si kecil? Bayangkan kalau kita kena bedung macam tu, agak-agak selesa tak? Mesti tak kan? Artikel kali ini kami akan kongsikan cara membedung bayi dengan cara yang betul. Para ibu sila ambil perhatian ye?

CONTINUE READING

“Taska Ibarat Neraka Si Kecil” – Pengakuan Bekas Pekerja Taska

Kisah ini bukan mahu menakutkan ibu bapa atau penjaga dan memburuk-burukkan pusat jagaan kanak-kanak lain namun untuk ibu bapa mengambil iktibar dan peka dengan perubahan anak-anak agar mental dan emosi si kecil tidak dirosakkan oleh individu yang tidak bertanggungjawab. Bagi ibu bapa yang terpaksa menghantar anak-anak ke taska atau rumah pengasuh, pastinya anda sentiasa buat […]

CONTINUE READING
Donna