Currently Browsing: filem

Sisi Selebriti : Fikry Ibrahim

Seorang lelaki yang berkulit hitam manis, sekali dia senyum haih cair terus hati dibuatnya. Haa siapa tak kenal pelakon Encik Ngok Ngek yang baru sahaja tamat pengajiannya dan berjaya mengggenggam segulung ijazah pada istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi Mara yang ke 91. Dengar cerita Fikry suka wanita yang bijak, ehem pembaca Donna ada tak yang nak test market hiks. 

CONTINUE READING

Kalau Nak Tengok Kembar Will Smith Wajib Tengok Filem Gemini Man!

Siapa tak kenal pelakon hebat luar negara yang sangat versatile dan sentiasa berjaya menguasai watak dengan baik iaitu Will Smith. Haa setiap filem yang dilakonkan memang tak pernah menghampakan penonton. Eh dengar cerita filem Gemini Man dah ditayangkan, masih ada lagi ke yang ragu-ragu sama ada nak menonton atau tidak? 

CONTINUE READING

Berakhir Dengan Babak Sedih, Filem Seram Dendam Pontianak Tampil Dengan Kisah Berbeza

Kalau sebelum ini mungkin anda sering disajikan dengan filem seram yang memaparkan hantu berpakaian putih dan rambut panjang. Tapi bila dah masuk 2019 ni, mesti lah anda mahu sesuatu kelainan betul tak? Cuba anda bayangkan bagaimana seorang  pengkarya filem seram mengetengahkan wanita cantik  kebaya merah sebagai hantu. Agak-agak macam mana tu? 

CONTINUE READING

3 Filem Tempatan Yang Buat Anda Bangga Dengan Malaysia

Jangan terlalu memandang rendah dengan kualiti filem dari pengarah tempatan kita sebab ada sesetengah cerita mampu meninggalkan kesan yang mendalam dan boleh diterima sehingga ke generasi kini. Antaranya…

CONTINUE READING

Delimawati Sedih Pelakon Senior Hidup Susah Di Hujung Kerjaya

Pelakon senior yang cukup dikenali menerusi filem Hantu Kak Limah, Delimawati sedih segelintir rakan artis hidup dalam kesempitan ketika penghujung kerjaya seni mereka. Dalam pada itu, Delimawati berharap pihak produksi memberi bayaran yang setimpal kepada pelakon senior dan tidak menggunakan tittle ‘senior’ sebagai alasan untuk mereka memberi bayaran yang rendah.

CONTINUE READING

Penangan ‘Hantu Kak Limah’ Delimawati Ismail Tersenarai Top 5 ABPBH 32

Agak-agak kalau dengar lagu ni tengah malam meremang bulu roma tak? Haa siapa sangka pelakon veteran yang memegang watak sebagai ‘Hantu Kak Limah’ berjaya tersenarai dalam pencalonan top 5 bagi pencalonan kategori pelakon filem wanita popular ABPBH ke 32. 

CONTINUE READING
Donna