Currently Browsing: fesyen

Begini Rupanya Nak Maintain Stylo Walau Anak Dah Berduyun

Bila dah masuk ‘zon mak-mak’, anak pun sedang membesar..kadang-kala penampilan diri tidak terjaga. Kami faham, bukannya tak nak jaga tapi dek kerana kesuntukkan masa, perkara ‘remeh’ sering diabaikan. Perkara ‘remeh’ ni boleh jadi big issue satu hari nanti bila anda sendiri yang malu untuk keluar rumah berjumpa rakan yang lain. 

CONTINUE READING

“Rekaan Bahagian Lengan Baju Ni Menceritakan Kisah Neelofa…” – Rizalman

Jadi, pada malam itu Neelofa atau lebih mesra dengan panggilan Lofa telah menggayakan hasil air tangan rekaan dari pereka fesyen terkenal iaitu Rizalman. Fuh! Ingatkan Lofa menyarung baju dari rekaan pereka luar negara tapi apa maksud disebalik maksud baju tersebut?

CONTINUE READING

“Keep Slayin’ Scha!” – Netizen Puji Fesyen Scha Alyahya Ketika Di Luar Negara

Bukan nak menyibuk apa yang Scha buat di sana tapi kami tertarik dengan penampilannya. Salah seorang pengguna twitter turut mengakui Scha semakin cantik dan kelihatan lebih berani dalam berfesyen. Kalau dah pergi majlis yang sama dengan Neelofa, memang hebat lah tu! Jom lihat fesyennya sepanjang di sana..

CONTINUE READING

Berusia 45 Tahun, Victoria Beckham Buktikan Usia Bukan Penghalang Untuk Berfesyen

Siapa kata usia adalah penghalang untuk berfesyen? Boleh je sebenarnya kalau kreatif dan berfesyen ala-ala idola kita. Di Malaysia, kita ada Neelofa sebagai ikon fesyen muslimah. Walaupun baru-baru ni kecoh dengan insiden fesyennya di Itali, namun biasalah tu..siapalah kita nak judge kan? Githuhhh! Hiks!

CONTINUE READING

Bosan Dengan Gaya Ikatan Rambut Sama? Ini ‘Trick’ Rambut Kelihatan Berbeza

B1ukan saja tudung yang tak on point boleh mengubah mood seseorang, rambut yang ‘tak mendengar kata’ pun boleh mengubah mood dan keyakinan seseorang. Ha, jangan buat main dengan perhiasan kepala wanita. Boleh bawak gaduh ye! Jadi, Donna nak kongikan dengan anda beberapa cara dalam menggayakan rambut. Yelah, kalau setiap hari gaya rambut sama je, tak bosan ke?

CONTINUE READING

“Lain Dah Sekarang..” – Ziana Zain Tunjuk Sedikit Kelainan Dalam Berfesyen

Sebenarnya bukan ketika menghadiri majlis Kuala Lumpur Fashion Week je tapi fesyen turban dan gaya yang versatile ini sebenarnya Ziana dah praktikkan sebelum ini lagi. Biasalah, bila dah ada nama lebih-lebih lagi dalam dunia hiburan ni penampilan kena sentiasa up-to-date. Apa pun Kak Ziana memang stylo habis!

CONTINUE READING
Donna