Currently Browsing: cuti sekolah

Jom Manfaatkan Hujung Minggu Anda, Nah Boleh Buat 4 Perkara Ni

Eh sekejapnya dah nak masuk hujung minggu! Hmm nak buat apa ye cuti kali ni takkan duduk rumah melayan drama je,  bosan betul. Donna faham kadangkala bila dah penat bekerja rasa malas nak keluar dan melakukan sebarang aktiviti, tapi tak kesian ke dekat anak-anak? Sebab masa cuti ni lah anda kena ambil peluang untuk meluangkan masa bersama. Tak tahu tempat mana yang best dan sesuai untuk bawa anak-anak bersama, jangan risau anda tidak perlu pergi jauh-jauh pun ianya sekitar Kuala Lumpur sahaja.

CONTINUE READING

Percutian Paling Santai! Dah Sampai Melbourne Wajib Singgah 5 Tempat Menarik Ni

Untuk anda yang tengah merancang untuk melancong pada musim cuti sekolah nanti, Melbourne adalah salah satu destinasi menarik yang patut anda kunjungi bersama keluarga. Ia merupakan bandar raya atau ibu negeri yang terbesar di Australia selain dari Sydney. Jom lihat satu persatu tempat yang wajib anda singgah jika sampai di Melbourne pasti membuatkan anda teruja!

CONTINUE READING

Bahaya Gelombang Haba, Ini Plan Untuk Aktiviti Cuti Sekolah Anak Anda

Tambah pening apabila ketika ini status gelombang haba di Semenanjung Malaysia berada di tahap berjaga-jaga dan dalam tempoh tersebut, segala aktiviti luar perlu dielakkan kerana berisiko untuk mendapat strok haba.  

CONTINUE READING

Solekan Ke Kenduri Kahwin Jangan ‘Over’ Dari Pengantin

Menghadiri jemputan majlis kenduri kahwin adakalanya agak memeningkan. Bukan sahaja pakaian sesuai perlu difikirkan, tetapi juga solekan untuk muka.” Bagi yang sudah biasa ia bukan menjadi masalah besar, tetapi untuk yang jarang bersolek memang merungsingkan. Dengan kehadiran pelbagai himpunan alat solek di pasaran hari ini, anda tidak perlu lagi berasa risau tentang penampilan diri. Cuma […]

CONTINUE READING
Donna