Currently Browsing: cuti sekolah

4 Sebab Mengapa Anda Perlu Pilih Pulau Kapas Sebagai Destinasi Untuk Bercuti

Dekat Malaysia ni memang banyak pulau cantik, salah satunya adalah Pulau Kapas di Terengganu. Tapi pernah terfikir tak mengapa ianya dipanggil sebagai Pulau Kapas? Haa ini kerana keindahan pulau dan pasir putih yang halus seperti kapas membuatkan ramai yang berkunjung di sana dan menjadikan sebagai destinasi untuk bercuti bersama keluarga. 

CONTINUE READING

Jangan Main Redah Je, Baik Baca ‘Tricks’ Ni Dulu Sebelum Terbang Ke Bandung

Kalau wanita nak bercuti je mesti nak cari tempat yang boleh shopping kan? Haa mana lagi kalau bukan Bandung, kerana ia terkenal sebagai tempat ‘syurga shopping’. Opps tapi jangan tertipu dan meletakkan harapan terlalu tinggi sebelum pergi ke sana. Ramai yang silap tanpa kaji selidik terlebih dahulu sebelum berangkat ke sana dan mungkin trip anda sepatutnya menjadi a memorable one, turned out to be one of nightmare. 

CONTINUE READING

Siap Bertemakan Barbie Dan Hot Wheels Lagi! Jom Bawa Anak-Anak Datang Ke Sini

Sebagai seorang ibu, mesti anda pernah terdetik dalam hati seperti situasi di atas betul tak? Tambah pula sekarang dah nak mula musim cuti sekolah, anak-anak pun mula rasa seronok dan tak sabar untuk menghabiskan cuti mereka dengan aktiviti di luar. Haa tak perlu risau dah kerana Donna akan berkongsi pada anda semua satu tempat menarik yang tidak asing lagi di Ipoh Perak, iaitu taman tema Lost Wolrd of Tambun (LWOT).

CONTINUE READING

Jom Manfaatkan Hujung Minggu Anda, Nah Boleh Buat 4 Perkara Ni

Eh sekejapnya dah nak masuk hujung minggu! Hmm nak buat apa ye cuti kali ni takkan duduk rumah melayan drama je,  bosan betul. Donna faham kadangkala bila dah penat bekerja rasa malas nak keluar dan melakukan sebarang aktiviti, tapi tak kesian ke dekat anak-anak? Sebab masa cuti ni lah anda kena ambil peluang untuk meluangkan masa bersama. Tak tahu tempat mana yang best dan sesuai untuk bawa anak-anak bersama, jangan risau anda tidak perlu pergi jauh-jauh pun ianya sekitar Kuala Lumpur sahaja.

CONTINUE READING

Percutian Paling Santai! Dah Sampai Melbourne Wajib Singgah 5 Tempat Menarik Ni

Untuk anda yang tengah merancang untuk melancong pada musim cuti sekolah nanti, Melbourne adalah salah satu destinasi menarik yang patut anda kunjungi bersama keluarga. Ia merupakan bandar raya atau ibu negeri yang terbesar di Australia selain dari Sydney. Jom lihat satu persatu tempat yang wajib anda singgah jika sampai di Melbourne pasti membuatkan anda teruja!

CONTINUE READING

Bahaya Gelombang Haba, Ini Plan Untuk Aktiviti Cuti Sekolah Anak Anda

Tambah pening apabila ketika ini status gelombang haba di Semenanjung Malaysia berada di tahap berjaga-jaga dan dalam tempoh tersebut, segala aktiviti luar perlu dielakkan kerana berisiko untuk mendapat strok haba.  

CONTINUE READING
Donna