Currently Browsing: coklat

Doktor Ini Terang Kesan Buruk Beri Bayi Coklat Bawah Usia 2 Tahun

Menurut seorang doktor, Dr Nimelesh menerusi penerangannya di akaun twitter miliknya, kajian dilakukan American Academy of Pediatrics menasihatkan kepada semua para ibu bapa supaya tidak memberi bayi berusia setahun ke bawah minuman atau makanan yang mengandungi kafein termasuklah coklat.

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Inside Scoop

Donna’s Pick adalah satu program yang memaparkan pelbagai jenis makanan pencuci mulut yang sesuai untuk penonton Donna. Episod kali ini mereka ke sebuah Kafe agak terkenal dengan aiskrim yang sedap iaitu Inside Scoop. Umm! Mesti sedap

CONTINUE READING

Sejuk- Sejuk Dapat Minum Coklat Panas Memang Layan, Nak Senang Ikut Je Resepi Ni

Selalunya kalau musim hujan ni pasti anda mahu sesuatu makanan atau minuman yang hangat dan mampu mengurangkan rasa sejuk tu, betul tak? Selain makan mi segera dapat minum coklat panas pun sedap, tambah lagi sekarang kan musim hujan. Haa tak perlu nak susah-susah beli dekat kedai luar, dengan menggunakan serbuk koko anda boleh dapat minuman hot chocolate rasanya macam ala-ala dekat Starbucks gitu! 

CONTINUE READING

8 Makanan Pembunuh Ghairah Seks

Nampak gayanya bukan hubungan cinta sahaja yang rumit, memilih pemakanan yang tepat juga merupakan satu cabaran. Sedarkah anda pemakanan berkait rapat dengan hubungan seksualiti? Berikut adalah makanan yang perlu  dielakkan demi menjaga perhubungan ranjang anda serta pasangan.

CONTINUE READING

Perkara Yang Boleh Mengurangkan Stres Di Tempat Kerja

Bila ada masa senggang tu, apa kata berhenti sekejap melakukan kerja untuk bersembang, pergi ke meja rakan sekerja, cuba bergurau-senda dan ketawa sekejap. Kalau asyik bekerja je tapi ketahanan badan berkurang, tak boleh juga.

CONTINUE READING

Buat Snek Bersama Si Manja Pada Cuti Sekolah

Cuti persekolah si manja sudah hampir tamat, tinggal berapa minggu je lagi sebelum tiba tahun baru bermula dan Donna nak tanya, sepanjang cuti sekolah ini, aktiviti apa je yang anda lakukan bersama dengan si manja?

CONTINUE READING
Donna