Currently Browsing: cepat kaya

Kalau Poket Tebal, Silap-Silap ‘Shopping Mall’ Pun Aku Beli!

Kalau aku kayaaaa… Aku beli segalanya! ‘Cakap senang la, kau memang lahir-lahir dah kaya! Eh..eh, dia ingat kalau orang dah kaya, mereka ini tak akan terus berkerja keras ke untuk terus jadi kaya raya?” Jika ditanya semua orang mahu hidup senang lenang dengan duit dan harta yang melimpah ruah selain bebas daripada segala-hutang-piutang seperti hutang […]

CONTINUE READING

Bukan MLM, Ini Cara Lain Untuk Duit Terbang Ke Poket Kita

Alahai duit keluar macam air, tapi masuk macam kura-kura. Susahlah macam ni,” Dulu, ramai yang mempercayai Multi Level Marketing (MLM) di mana kononnya siapa saja melabur duit dalam pemasaran sistem piramid ini, akan meraih keuntungan duit yang berkepuk-kepuk dalam masa yang singkat. Siapa tak nak kan? Tapi, oleh kerana zaman sekarang ini ramai yang sudah berfikiran […]

CONTINUE READING

Tip Jimat Wang! Bukan Kedekut Tapi Berhemah

Hari ini gaji, hari ini juga duit dalam bank dah habis. Mana pergi semua duit ni?” Setiap orang bila dah gaji, anda pasti akan cuba menjadi seorang yang bijak berbelanja dan membuat simpanan dengan jayanya. Namun, anda tetap gagal mengesan bagaimana dan di mana wang anda banyak dihabiskan. Meskipun perkara berjimat ini sangat klise di […]

CONTINUE READING
Donna