Currently Browsing: cara mudah

Diet Atau Senaman, Mana Lagi Berkesan Untuk Turunkan Berat Badan?

Donna faham nak turunkan berat badan ni bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Kadang-kadang tengok orang lain diet dan bersenam dalam jangka masa pendek terus dapat bentuk badan yang ideal. Jealous tau! Pasti anda sering tertanya-tanya sama ada diet dan bersenam perlu dilakukan secara serentak atau yang mana satu lebih berkesan? 

CONTINUE READING

Nak Rumah Sentiasa Nampak Kemas? Ini Cara Mudah Yang Anda Perlu Buat

Jangan stress kan hari anda dengan perkara kecil seperti ini. Sebagai seorang housewife anda perlu lebih kreatif untuk membuat perubahan dengan menjadikan ruang di rumah anda lebih tersusun dan kemas, baru lah selesa nak duduk mata pun sedap je memandang hiks! 

CONTINUE READING

Rugi Tak Pandai Makan Kaki Ayam, Banyak Manfaatnya!

Jaranglah orang tolak jika diberi ayam goreng, tapi kalau kaki ayam? Mesti ramai yang buat muka ala-ala geli kan? Belum cuba belum tahu, sebenarnya kaki ayam ni banyak khasiat yang anda boleh dapat daripada memakannya.

CONTINUE READING

5 Cara Mudah ‘Unpack’ Barang Lepas Balik Dari Kampung

Haa dah ‘unpack’ barang ke belum tu? Sudah menjadi rutin sebagai seorang isteri dan ibu kepada anak-anak bila sampai sahaja rumah kena kemas pula barang-barang.

CONTINUE READING

Ini Cara ‘Travel’ Dengan Si Comel Ketika Perjalanan Jauh

Perjalanan jauh tak ku rasa. Eh esok dah raya!

CONTINUE READING

‘Mood’ Raya Semakin Hampir, Hilang Bekas Jerawat Dalam Terdekat

Part ni mesti anda tak pernah buat kan? Wap muka! Sebenarnya senang je, ambil satu mangkuk berisi air panas, kalau ada minyak essential lagi bagus dan titik ke dalamnya.

CONTINUE READING
Donna