Currently Browsing: cantik

Tak Habis Lagi Isu Sharifah Rose, Kini Liyana Jasmay Pula ‘On Off’ Tudung?

Beberapa hari lepas kita semua disajikan dengan kes seorang selebriti media sosial, Sharifah Rose yang dikatakan membuka tudung ketika berada di luar negara. Malangnya belum lagi isu ini reda, timbul lagi satu isu on off tudung dari salah seorang artis wanita tempatan, iaitu Liyana Jasmay. 

CONTINUE READING

Lucu! Telatah Nia Ramadhani Goreng Telur Jadi Bualan Ramai

Terbaru, pelakon Nia Ramadhani yang memegang watak sebagai Bawang Merah dijemput menjadi tetamu jemputan dalam sebuah rancangan terkemuka di Indonesia iaitu Ngopi Dara. Dalam rancangan tersebut Nia dan pengacara tetap diberi cabaran untuk masak telur mata kerbau. Eh! Kenapa senang sangat cabaran ni? Ha, dalam senang tu ada ada satu tragedi berlaku.

CONTINUE READING

Sebelum Beli Produk, Boleh Periksa Kulit Dulu Di Sephora Farenheit88!

Bila cakap bab make up, wanita mana yang tak suka kan? Yang mana malas nak bersolek pun paling tidak akan ada bedak asas dan lipstick dalam beg tangan. Dengan bersolek walau hanya secalit lipstick mampu membuatkan anda lebih yakin dan pastinya mampu mengubah penampilan sedia ada. 

CONTINUE READING

Malas Sekalipun, Kita Kena Tahu Turutan Pemakaian Krim Wajah Yang Betul

Bayangkan kalau tanya pasangan kita setiap hari soalan yang sama, tak ke lama kelamaan pasangan malas nak layan. Masatu mulalah timbul pergaduhan. Sebelum perkara tu terjadi, sebaiknya elakkan dengan ambil inisiatif bertindak sendiri untuk kulit kekal awet muda.

CONTINUE READING

‘Double Cleansing’ Penting Buat Wanita Yang Suka ‘Makeup’

Mungkin ramai yang dah tahu tentang ‘double cleansing’ tetapi tak semua wanita menganggapnya adalah rutin penting. Bagi siapa yang sudah mengamalkan teknik ini pasti anda akan dapat lihat hasilnya yang ‘da bomb’! Hari-hari pakai ‘makeup’ memang tujuan untuk cantik, tapi anda perlu tahu kulit muka yang bersih mampu membuatkan solekan anda tahan lebih lama dan tak perlu tebal-tebal pun. 

CONTINUE READING

Bajet Lari? Ini Tip Penting Kalau Tak Nak ‘Shopping’ Barang ‘Makeup’ Ikut Nafsu

Hey women! Bagi anda yang bukan kaki makeup tu, pernah tak teringin nak terjebak dalam dunia solekan tapi takut bajet tak cukup? Yelah zaman sekarang ni, kalau buka je media sosial mesti nampak wanita-wanita cantik siapa je yang tak jealous. Nak nampak cantik ni bukan kena duduk diam ye, tapi usaha tu penting.

CONTINUE READING
Donna