Currently Browsing: bujang

Bersabarlah Geng Bujang Sekalian, Kerajaan Belum Bagi Balik Rentas Negeri

Namun nasib badan, pandemik yang melanda di negara kita menyebabkan pihak kerajaan tidak dapat memberikan kelonggaran kepada golongan bujang untuk pulang beraya di negeri berbeza.

CONTINUE READING

Seminggu Awal Pacak Khemah! Lebih 20 ‘Roadblock’ Rentas Negeri Dah Bermula

“Mana-mana individu yang cuba melakukan perjalanan rentas negeri tanpa kebenaran boleh dihukum mengikut Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 atau Akta 342,” terangnya dalam sidang media harian Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Putrajaya.

CONTINUE READING

Pergh, Lebih 1 Juta Wanita Usia 30-an Belum Kahwin Di Johor & Selangor?

Bilanya kau nak kahwin ni umur dah masuk 30, nak jadi anak dara tua ke?” Seramnya tiap kali soalan itu dilemparkan. Terasa seakan diri ini ditampar dengan tamparan paling kuat namun tiada daya untuk mengelak. Aduh, siapalah yang tak mahu berkahwin kan?

CONTINUE READING

Belanja Sampai Beribu Akhirnya Putus! 3 Kategori Wanita Ini Tak Boleh Ajak ‘Dating’

Bila buka je media sosial pasti akan ada cerita-cerita menarik yang mampu membuat kan anda tertarik baca tambah lagi kalau bab bercinta atau hubungan orang. Haa dengar cerita baru-baru ni tular seorang lelaki yang berkongsi kisah tentang teman wanitanya yang mendapat perhatian ramai pengguna Facebook kerana ramai yang rasa tindakan dan perangai wanita tersebut memang tak masuk akal! 

CONTINUE READING

“Memang Susah Nak Jadi Perempuan” – Neelofa

Itu adalah perspektif daripada seorang wanita yang mempunyai gaya hidup urban, mempunyai perniagaan sendiri, public figure terkenal dan masih berstatus bujang. Penampilan bagi mereka adalah paling utama. Lebih-lebih lagi dirinya dikenali ramai menerusi medium media dan sering berjumpa dengan orang. 

CONTINUE READING

Buat Yang Masih Bujang, Ini Senarai Resepi Paling Mudah Untuk Anda

Kebanyakan zaman sekarang semuanya nak cepat dan mudah terutamanya bagi anda yang masih bujang tu, asal nak makan mesti beli di kedai. Haa betul tak? Tapi sampai bila nak macamtu, apa kata anda masak sendiri di rumah kan lebih jimat. Bila hidup bujang ni mesti anda mahukan sesuatu yang mudah dan ringkas, bak kata orang sebelah mata pun boleh settle hiks! 

CONTINUE READING
Donna