Currently Browsing: bersolek

Apa ‘Function’ Pakai Gincu Kalau Mulut Dah Tutup Dengan ‘Mask’?

Sebenarnya, walaupun tak nampak bahagian bibir semasa memakai mask, namun anda digalakkan untuk menggunakan pelembap bibir bagi mengelakkan bibir kering dan mengelupas. Bila dah tebal di bahagian mata, anda boleh la pilih soft pink atau merah untuk menambahkan warna bibir.

CONTINUE READING

Salah Tonyoh Macam Badut, Ini Cara Pakai Blusher Dengan Betul Ikut Bentuk Muka

Untuk memudahkan anda jom tengok cara sapu blusher dengan betul mengikut jenis muka. Tak perlu nak menghadap video belas-belas minit. Cuma anda kena kenal pasti bentuk muka dan lihat bahagian kawasan pipi mana yang perlu sapu blusher. Jom!

CONTINUE READING

‘Home Remedy’: Sapu Minyak Badam Manis Untuk Hilangkan Gelap Bawah Mata

Jenuh la nak tepek concealer banyak-banyak bawah mata, bila dah tengahari mula la nampak kelabu. Panda eyes ni bukan hanya berpunca daripada tidak cukup tidur, kadangkala bagi anda yang mempunyai genetik agak sukar untuk hilangkannya walaupun dah guna pelbagai produk. 

CONTINUE READING
Donna