Currently Browsing: bercuti

“Sweet Sampai Ke Korea!” – Gambar Percutian Zahiril Adzim Dapat Tumpuan Netizen

Biasalah bila dah berumah tangga ni, sebaiknya setahun sekali pergilah bercuti bersama keluarga untuk jauh dari masalah sebentar. Bukan lari ye, cuma release tension je. Tak kira bercuti di tempat yang dekat atau jauh, janji waktu tu hanya untuk bercuti dan berseronok saja. 

CONTINUE READING

Kalau Bercuti Dekat Adelaide Australia, Restoran Halal Apa Je Yang Ada?

Tak ramai yang tahu tentang keunikkan di bandar Adelaide. Entah-entah dalam kalangan pembaca Donna ni, ada yang baru tahu kewujudan tempat ini di negara Australia. Padahal di bandar Adelaide ni ada banyak restoran halal yang sesuai untuk mereka yang bercuti bersama keluarga. Ha.. mesti terkejutkan? Jom tengok senarai restoran yang anda boleh pergi bila ke sana.

CONTINUE READING

Bawa Anak ‘Istimewa’ Ketika Melancong Bukan Satu Masalah Jika Anda Tahu Caranya

Walaupun tidak sempurna seperti manusia lain, tetapi mereka adalah insan terpilih oleh tuhan untuk terus menjalani kehidupan seperti manusia biasa. Jika anda boleh menikmati keindahan alam dan merasai budaya masyarakat yang berbeza, mengapa mereka tidak? Benar mereka adalah golongan istimewa yang mempunyai kekurangan, tetapi ia bukan satu alasan atau penghalang utama buat mereka  untuk menambah pengalaman sama seperti penggembara yang lain. 

CONTINUE READING

Tak Perlu Risau Naik Kapal Terbang Dengan Si Comel, Ikut Cara Ni Mudah Dan Ringkas

Bila plan travel dengan rakan selalu tak jadi, baik pergi bercuti dengan kucing lagi best! Kalau sebelum ni Donna ada kongsikan pada anda semua macam mana nak uruskan haiwan kesayangan anda jika perjalanan jauh dengan menaiki kereta. Kali ni apa kata anda rancang percutian yang jauh bersama si comel dengan menaiki kapal terbang. 

CONTINUE READING

Hanya RM 2000 Dah Boleh Bercuti Di Istanbul & Cappadocia

Siapa yang pernah tengok cerita Manisnya Cinta Di Cappadocia? Mesti feeling habis kan bila tengok pemandangan belon udara panas di sana. Jangan risau, kerana Donna akan kongsikan kepada anda macam mana dengan wang RM 2000 anda boleh melancong di Istanbul dan Cappadocia! 

CONTINUE READING

Aktiviti Wajib Buat Di Pantai Bila Dengan Si Manja

Apa kata bila pergi pantai, anda lakukan aktiviti ini dengan si manja. Mesti seronok punya. Ala, rileklah, kulit boleh cerah semula. Kenangan dengan si manja ni susah tau nak bina. Bila ada masa ni, manfaatkan sebaik mungkin. Antaranya aktiviti di pantai yang anda boleh lakukan bersama mereka adalah….

CONTINUE READING
Donna