Currently Browsing: berbuka puasa

“Lelaki Dayus!” – Tumbuk Isteri Gara-Gara Lambat Sediakan Juadah Berbuka

Dalam rumah tangga ni, walau sebesar mana pun kesalahan isteri kita, jangan sesekali kasari mereka. Sayang anak kita tangan-tangankan, sayang isteri tinggal-tinggalkan tapi jangan tingalkan sampai berbulan-bulan lamanya tak ada khabar pula ye, itu dah masuk kes lain, ihiks!

CONTINUE READING

Dah Kering Sangat Idea Nak Makan Apa, Cuba Masak Nasi Beriani!

Kami juga yakin, kebanyakan hidangan yang anda cuba tu mesti lauk-pauk dan kuih-muih. Ha, apa kata kali ni kita cuba pula resipi hidangan, Nasi Beriani. Bayangkan kalau makan dengan ayam merah, jelatah dan papadom. Fuh! Mereciks habis sis!

CONTINUE READING

Dari Angkasawan Ke Rider! Netizen Teruja Dr Muszaphar Hantar Makanan

Rupanya, menjadi rider bukanlah sesuatu yang asing bagi angkasawan negara kita ini. Sejak tahun 2003 lagi, beliau sudah terbiasa untuk pergi ke Pasar Borong pada jam 4 pagi untuk membeli bahan makanan laut waktu awal-awal restoran itu dibuka.

CONTINUE READING

Basahkan Tekak Dengan Air 3 Layer Resipi Anak Sulung Datuk Seri Vida

Untuk basahkan tekak dengan air sejuk yang padu. Jom ikut resipi air 3 layer dari anak sulung Dato’ Seri Vida, Nur Edlynn Zamilleen atau lebih dikenali sebagai Cik B.

CONTINUE READING

Nak Wajah Kelihatan ‘Fresh’ Ketika Berbuka? Jom Cuba ‘Makeup Look’ Ini

Jadi apa kata anda cuba makeup look ini yang mampu membuatkan anda kelihatan ‘fresh’ dan cantik. Bila masuk sahaja bulan ramadhan, pasti ada diantara anda yang tiada mood untuk bersiap. Tidur tak cukup dan dehidrasi yang akan membuatkan wajah anda kelihatan pucat dan kusam.

CONTINUE READING

Tak Batal Puasa Jika Cium Isteri Siang Hari, Tapi..

Pasti ada di antara pasangan anda yang sudah menjadi kebiasaan bersalaman dan mencium isteri sebelum pergi ke tempat kerja. Baru lah sweet! Eh tapi boleh ke mencium isteri ketika bulan ramadan? Pasti anda keliru kerana terdapat pendapat yang melarangnya dan ada juga yang benarkan.

CONTINUE READING
Donna