Currently Browsing: berat badan

Adele Dah Kurus, Peminat Pula Ada Yang Tak Suka

Tiba-tiba, penyanyi Adele atau nama sebenar, Adele Laurie Blue Adkins memuat naik sekeping gambar di Instagram yang mengejutkan ramai orang! Ha, apa tu? Harap perubahan yang dibuat oleh Adele ini membuatkan dirinya lebih menyerlah dalam dunia industri!

CONTINUE READING

Kerja Rumah Ini Mampu Bakar Lebih Kurang 200 Kalori Badan Anda

Terdapat beberapa aktiviti harian yang dapat membakar kalori anda sebanyak 200 dalam masa 30 hingga 1 jam. Bagi mengukuhkan kenyataan ini, menurut kajian dari Harvard Health Publishing, mereka telah menyusun beberapa aktivit kerja rumah yang mampu mengurangkan berat badan anda. Antara aktiviti yang disenaraikan adalah…

CONTINUE READING

Pakai 5 Bahan Ni Dah Boleh Buat Jus Kolesterol ‘Homemade’, Senang Je!

Dah cuba macam-macam supplement tapi kolesterol makin tinggi? Haa memang tak dapat dinafikan zaman sekarang ni terlalu banyak makanan yang sedap dan menarik sehingga ia menyebabkan anda tidak sedar bahawa makanan yang anda ambil setiap hari memberi kesan kepada tubuh badan dan menyebabkan risiko untuk mendapat penyakit lain lebih tinggi. 

CONTINUE READING

Jaga-Jaga! Impak Makanan Pedas Berapi Boleh Menggugat Kesuburan?

Kalau sebelum ni viral mi segera korea pedas sampai ada yang buat challenge tapi sekarang ni makanan melayu pun tak ketinggalan untuk menarik minat pelanggan dengan menjadikan setiap masakan mempunyai rasa pedas berapi atau berasap sekali gus menjadi trend sehingga ia amat digemari oleh masyarakat di Malaysia terutama buat golongan muda. 

CONTINUE READING

Wujud Ke Berpantang Secara Moden Sekarang?

Kalau bab berpantang, masyarakat Melayu kita memang win tambah lagi buat wanita yang baru lepas bersalin! Amalan bertungku, bertangas dan diet dalam penjagaan makanan memang sering diamalkan sejak turun-temurun lagi. Ramai mempercayai bahawa berpantang secara tradisional adalah baik untuk tubuh badan seorang wanita dqn mampu mengelakkan daripada mendapat sebarang penyakit yang tidak diingini pada masa akan datang.

CONTINUE READING

Pemakanan Dah Jaga Tapi Kenapa Berat Badan Tak Turun-Turun Ni?

Siapa je tak nak memiliki berat badan yang ideal? Semua wanita menginginkannya. Cuma, mungkin ada cara yang salah. Untuk pengetahuan anda, nak mengurangkan berat badan bukan je mengurangkan kuantiti makanan dan bersenam semata. Ada faktor lain yang perlu di jaga juga.

CONTINUE READING
Donna