Currently Browsing: berat badan

Pemakanan Dah Jaga Tapi Kenapa Berat Badan Tak Turun-Turun Ni?

Siapa je tak nak memiliki berat badan yang ideal? Semua wanita menginginkannya. Cuma, mungkin ada cara yang salah. Untuk pengetahuan anda, nak mengurangkan berat badan bukan je mengurangkan kuantiti makanan dan bersenam semata. Ada faktor lain yang perlu di jaga juga.

CONTINUE READING

Ini Sebab Mengapa Berat Badan Turun Mendadak Ketika Anda Mengalami Tekanan

Bercakap sahaja tentang depression mungkin ramai yang sudah tahu bahawa ia adalah penyakit mental yang melibatkan seseorang itu akan berasa sedih dan lemah sepanjang masa. Ia mungkin disebabkan tekanan kerja atau sebarang masalah peribadi yang menganggu minda anda sehingga ia membuatkan anda akan berfikir jauh dan takut akan sesuatu perkara yang belum terjadi. 

CONTINUE READING

Perut Buncit Nampak Tidak Menarik, Amalkan Ini Untuk Bantu Anda Hilangkannya

Waktu yang paling seronok bila di pejabat adalah waktu lunch hour betul tak? Masa tu lah kawan-kawan akan ajak anda pergi menjamu selera dengan makanan yang sedap sampai kembung perut dibuatnya! Tapi apa yang tak bestnya bila perut dah kedepan anda akan mula rasa tidak selesa. Anda perlu tahu perut adalah bahagian yang paling elastik dan dan mudah regang. Sebab tu bila anda makan banyak sahaja perut anda akan mula menjadi buncit

CONTINUE READING

Buat Suri Rumah, Ini Senaman Mudah Tanpa Peralatan

Nak cantik dan kurus tapi malas bersenam? Macam-macam alasan yang kita sering dengari tambah lagi buat para suri rumah ada yang kata sibuk nak masak, jaga anak dan tiada peralatan senamana yang bersesuaian. Haa itu semua taktik nak mengelat! Sekarang ni buat apa nak susah-susah beli peralatan exercise yang mahal-mahal sampai cecah ratus ribu. 

CONTINUE READING

Diet Atau Senaman, Mana Lagi Berkesan Untuk Turunkan Berat Badan?

Donna faham nak turunkan berat badan ni bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Kadang-kadang tengok orang lain diet dan bersenam dalam jangka masa pendek terus dapat bentuk badan yang ideal. Jealous tau! Pasti anda sering tertanya-tanya sama ada diet dan bersenam perlu dilakukan secara serentak atau yang mana satu lebih berkesan? 

CONTINUE READING

Jangan Tertipu! Senarai Makanan Ini Nampak Je Sihat Tapi Ada Risiko Tersembunyi Yang Anda Belum Tahu

Haa mungkin ramai diluar sana yang tidak tahu terdapat makanan yang terkenal seperti sushi dan yogurt adalah kumpulan makanan yang baik tetapi mempunyai risiko tersembunyi jika anda makan ia secara kerap. Untuk mendapatkan kehidupan yang lebih sihat anda harus mempunyai effort untuk lebih berhati-hati dalam memilih makanan dan minuman.

CONTINUE READING
Donna