Currently Browsing: barang

“Tiada Peneman,” – Ibu Ini Kongsi Pengalaman Bersalin Ketika Musim COVID-19

Pernah bayangkan tak kita berada dalam bilik bersalin seorang diri dan tiada seorang pun ahli keluarga kita berada di sebelah untuk beri sokongan moral dan kekuatan mental? Aduh sedihnya rasa hati..di saat badan lemah bertarung nyawa, hati ini benar-benar ingin melihat yang tersayang menemani. Namun apa kan daya.

CONTINUE READING

Lakukan Senaman Ni Kalau Waktu Kerja Kena Duduk Lebih Dari 6 Jam

Bukan apa, kalau duduk lebih dari 6 jam badan kita secara tak langsung akan berasa lesu dan cepat letih. Lebih-lebih lagi kalau bekerja yang melibatkan berdepan dengan skrin komputer. Ingat! Tak ada jalan mudah untuk dapatkan badan sihat. Elakkan mengambil suplemen atau vitamin yang tidak disyorkan oleh doktor. 

CONTINUE READING

Pembantu Rumah Ditangkap Ketika Larikan Barang Majikan Dengan Lori

Lihat sajalah video yang tular baru-baru ini. Video yang menunjukkan seorang pembantu rumah ditangkap ketika ingin mengangkut barang majikannya yang sudah dibungkus penuh dalam bagasi untuk dimasukkan ke dalam lori. Jom lihat rakaman pendek yang dimuat naik di media sosial…

CONTINUE READING

Tak Payah Berlapar Kalau Nak Badan Ramping, Guna Je Alternatif Ni

Realitinya tak ramai yang mampu dan sanggup beri perhatian terhadap bentuk badan mereka. Maklumlah, kebanyakan wanita sekarang ni sibuk dengan anak, kerjaya, suami dan tanggungjawab hakiki yang perlu digalas. Tak ada masa!

CONTINUE READING

Tak Tahu Nak Gantung Apa Dekat Dinding? Tengok Cara Martha Stewart Hias

Mesti ada diantara anda binggung bagaimana nak susun, mix and match frame yang bergantungan. Iyalah, takut nampak  macam kedai jual frame pula nanti. Terlalu banyak dan serabut! Apa yang memeningkan lagi, nak gantung frame apa je? Tak ada idea ni!

CONTINUE READING

“Ladies! Jangan Lupa Check Tarikh Luput Produk Make Up,” – Neelofa

Tapi senarai barang yang kami senaraikan tadi bukan tak boleh guna langsung lepas habis tarikh luput cuma kualiti dia dah hilang. Erti kata lain, bila guna dah tak best macam awal-awal beli haritu. Untuk pengetahuan anda semua lagi, produk solekan wajah pun ada tarikh luput dia juga tau?

CONTINUE READING
Donna