Currently Browsing: backpacker

Mana Lagi Best Untuk Melancong ‘Open Trip’ Atau ‘Private Trip’?

Kalau anda buka je media sosial, pasti anda dapat lihat iklan atau pakej percutian yang ditawarkan oleh pelbagai agensi pelancongan yang murah sama ada di dalam negeri atau di luar negeri. Bagi yang belum berkahwin mungkin anda tidak mempunyai masalah atau dilema untuk memilih  sama ada private trip atau open trip.  Tapi bagi mak-mak dekat luar sana tu mesti anda ingin memilih yang dapat memberi keselesaan buat keluarga anda. Haa kalau nak tahu, jom tengok perkongsian di bawah! 

CONTINUE READING

Jangan Main Redah Je, Baik Baca ‘Tricks’ Ni Dulu Sebelum Terbang Ke Bandung

Kalau wanita nak bercuti je mesti nak cari tempat yang boleh shopping kan? Haa mana lagi kalau bukan Bandung, kerana ia terkenal sebagai tempat ‘syurga shopping’. Opps tapi jangan tertipu dan meletakkan harapan terlalu tinggi sebelum pergi ke sana. Ramai yang silap tanpa kaji selidik terlebih dahulu sebelum berangkat ke sana dan mungkin trip anda sepatutnya menjadi a memorable one, turned out to be one of nightmare. 

CONTINUE READING
Donna