Currently Browsing: anak-anak

Tak Payah Beli, Mak-Mak Kena Cuba Resepi ‘Corn Dog Cheese’ Leleh!

Bila dah habis gelombang Kdrama, haa sekarang ni makanan masyarat Korea pula menjadi pilihan orang kita. Memang tidak dapat dinafikan ramai diantara anda yang mengambil peluang untuk melancong ke sana untuk menikmati hidangan dan mempelajari budaya di sana. 

CONTINUE READING

Hidangan Istimewa Resepi Hujung Minggu, Tak Perlu Susah-Susah Fikir!

Yes akhirnya weekend dah tiba, haa masa ni lah anda boleh rehat kan minda dan rancang aktiviti menarik dengan keluarga. Tapi buat mak-mak dekat luar sana mesti tengah pening kan nak masak apa. Bila dah bersama anak-anak dan suami, aktiviti wajib yang mampu memeriahkan lagi suasana adalah dengan melakukan makan-makan.

Bagi anda yang buntu atau kehabisan idea nak masak apa, ikut je resepi di bawah dan yang penting jangan lupa kongsikan juga dengan kawan-kawan yang lain agar dapat memudahkan kerja anda di dapur! 

CONTINUE READING

Menarik & Kreatif! Idea Snek Untuk Parti Kanak-Kanak Versi Sihat

Kenapa anak-anak tertarik dengan gula-gula, coklat dan snek yang lain? Ini kerana ia sering didatangkan dengan setiap packaging yang menarik dan berwarna-warni. Tanpa goodies bag maka tak lengkap lah majlis. Sekarang ni mak-mak tak perlu risau sebenarnya makanan sihat juga boleh diolah agar ianya kelihatan menarik dan sesuai untuk majlis kanak-kanak. 

CONTINUE READING

‘Stop’ Lukakan Hati Sendiri, Belajar Lepaskan Si Dia Itu Lebih Baik

People and circumstances come and go but life doesn't stop for anybody. Ramai orang cakap hidup kita ni tidak selalunya indah, kadangkala ada naik turunya. Tapi apa yang lagi sedih apabila apa yang anda impikan tetapi tidak menjadi, mungkin situasi ini lebih berbicara tentang pasangan rumahtangga yang dibina mahupun bagi sesiapa yang bakal melayari alam rumahtangga. 

CONTINUE READING

Anak ‘Exam’ Mak Bapak Takut Lebih, Ini Amalan Rohani Yang Boleh Dipratikkan

Haa sekarang dah masuk musim peperiksaan, anda sebagai ibu bapa mesti risau dan gementar kan. Tertanya-tanya sama ada anak anda boleh jawab soalan dengan tenang ke tak? Memang tidak dapat dinafikan, peperiksaan SPM adalah exam terbesar buat pelajar sekolah menengah bagi menentukan kemana arah tuju mereka selepas tamat persekolahan. 

CONTINUE READING

Anak Tarik Muka? Jom Bawa Mereka Ke Tempat Ni Memang Unik Habis

Sekali sekala kena lah juga keluar berjalan, baru produktif dan mereka boleh meneroka sesuatu yang baru. Bukan itu sahaja, bila anak bawa mereka keluar bersama secara tidak langsung mereka akan belajar sesuatu yang baru. Anda pun boleh la cuci mata sekali hiks! Jom kali ni Donna cadangkan anda bawa anak-anak bermain dan berseronok di tempat ini.

CONTINUE READING
Donna