Currently Browsing: aktiviti hujung minggu

Hidangan Istimewa Resepi Hujung Minggu, Tak Perlu Susah-Susah Fikir!

Yes akhirnya weekend dah tiba, haa masa ni lah anda boleh rehat kan minda dan rancang aktiviti menarik dengan keluarga. Tapi buat mak-mak dekat luar sana mesti tengah pening kan nak masak apa. Bila dah bersama anak-anak dan suami, aktiviti wajib yang mampu memeriahkan lagi suasana adalah dengan melakukan makan-makan.

Bagi anda yang buntu atau kehabisan idea nak masak apa, ikut je resepi di bawah dan yang penting jangan lupa kongsikan juga dengan kawan-kawan yang lain agar dapat memudahkan kerja anda di dapur! 

CONTINUE READING

Musim Cempedak Datang Lagi, Jom Buat Kek Dengan Cara Mudah

Okay dah boleh move on dengan durian, sekarang musim cempedak datang lagi.  Haa buah cempedak ni sama juga dengan durian kerana mempunyai bau yang kuat. Kalau dibuka memang bau satu rumah! Waktu petang-petang kebiasaanya anda mesti akan hidangkan cempedak goreng dan diminum bersama teh’ o panas. Tapi apa kata kali ini anda cuba buat kek cempedak yang hasilnya pasti sedap dan lembut. 

CONTINUE READING

Benarkah Aktiviti Renang Bagus Untuk Pesakit Asma?

Asyik sibuk dengan kerja je, kadang-kadang sampai terlupa nak rancang aktiviti pada hujung minggu bersama keluarga. Agak-agaknya apa aktiviti yang best dan santai untuk hujung minggu nanti? Haa tak perlu susah-susah pun fikir, sebenarnya ramai yang masih lagi tidak tahu tentang manfaat senaman air iaitu aktiviti swimming sebagai rutin. 

CONTINUE READING
Donna