Currently Browsing: aiskrim

Donna’s Pick : Upper House

Mahukan hidangan pencuci mulut yang mewah dan lazat? Haa kali ini mereka ke Upper House untuk merasai kelazatan dan keunikan setiap dessert, sebab dengar cerita siap ada hirisan bunga yang boleh dimakan! Wah-wah kelas gitu, kalau nak tahu lebih lanjut jom klik video dibawah.

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Cry O Cloud

Kali ini, mereka ke sebuah Kafe diberi nama Cry O Cloud yang terletak di Mutiara Damansara. Saksikan video di bawah untuk ketahui beberapa menu yang terpilih untuk dijadikan menu hidangan.

CONTINUE READING

Ini Rahsia Aiskrim Malaysia Lembut Dan Berkrim, Anak Anda Pasti Sukakannya!

Sebut je pasal aiskrim, mesti anak- anak suka betul tak? Biasalah zaman sekarang ni bila scroll je Facebook mesti akan nampak orang share gambar aiskrim malaysia. Bukan anak je yang suka, mak pun boleh telan air liur hiks! Walaupun nampak caranya mudah tapi ramai yang masih lagi tidak tahu untuk menjadikan tekstur aiskrim tersebut lembut dan rasanya berlemak. 

CONTINUE READING

Nak Tahu Makanan Tu Tiruan Ke Tak, Cuba Buat ‘Trick’ Ni

Kini lebih banyak lagi pemalsuan makanan seperti telur, salad, sosej dan lain-lain lagi. Hmm… Macam mana ni? Apa je yang boleh kita makan kalau bahan makanan yang original pun dah sama rupa dengan yang palsu. Jangan risau! Semalam masa tengah skrol media sosial, Donna terjumpa satu video pendek di Instagram. Video tersebut menunjukkan cara untuk kita mengenalpasti sama ada bahan makanan tersebut palsu ataupun tidak.

CONTINUE READING

Donna’s Pick : Dish Room Restaurant

Selalu kalau makan dessert mesti tak puas sebab size kecil kan? Haa kalini Donna’s Pick ke Dish Room Restaurant dimana kesemua dessert yang dihidangkan dalam portion besar, memang puas lah! Nak tahu lebih lanjut jom tonton video di bawah

CONTINUE READING
Donna