Currently Browsing: aiskrim

Donna’s Pick: Inside Scoop

Donna’s Pick adalah satu program yang memaparkan pelbagai jenis makanan pencuci mulut yang sesuai untuk penonton Donna. Episod kali ini mereka ke sebuah Kafe agak terkenal dengan aiskrim yang sedap iaitu Inside Scoop. Umm! Mesti sedap

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Beans N Beans

Kali ini, mereka ke sebuah Kafe hipster iaitu Beans N Beans. Kalau hujung minggu nak catch up dengan kawan-kawan bolehlah datang ke sini. Jom saksikan video di bawah untuk ketahui beberapa menu yang terpilih untuk dijadikan menu hidangan.

CONTINUE READING

Donna’s Pick : Upper House

Mahukan hidangan pencuci mulut yang mewah dan lazat? Haa kali ini mereka ke Upper House untuk merasai kelazatan dan keunikan setiap dessert, sebab dengar cerita siap ada hirisan bunga yang boleh dimakan! Wah-wah kelas gitu, kalau nak tahu lebih lanjut jom klik video dibawah.

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Cry O Cloud

Kali ini, mereka ke sebuah Kafe diberi nama Cry O Cloud yang terletak di Mutiara Damansara. Saksikan video di bawah untuk ketahui beberapa menu yang terpilih untuk dijadikan menu hidangan.

CONTINUE READING

Ini Rahsia Aiskrim Malaysia Lembut Dan Berkrim, Anak Anda Pasti Sukakannya!

Sebut je pasal aiskrim, mesti anak- anak suka betul tak? Biasalah zaman sekarang ni bila scroll je Facebook mesti akan nampak orang share gambar aiskrim malaysia. Bukan anak je yang suka, mak pun boleh telan air liur hiks! Walaupun nampak caranya mudah tapi ramai yang masih lagi tidak tahu untuk menjadikan tekstur aiskrim tersebut lembut dan rasanya berlemak. 

CONTINUE READING

Nak Tahu Makanan Tu Tiruan Ke Tak, Cuba Buat ‘Trick’ Ni

Kini lebih banyak lagi pemalsuan makanan seperti telur, salad, sosej dan lain-lain lagi. Hmm… Macam mana ni? Apa je yang boleh kita makan kalau bahan makanan yang original pun dah sama rupa dengan yang palsu. Jangan risau! Semalam masa tengah skrol media sosial, Donna terjumpa satu video pendek di Instagram. Video tersebut menunjukkan cara untuk kita mengenalpasti sama ada bahan makanan tersebut palsu ataupun tidak.

CONTINUE READING
Donna