Currently Browsing: 2020

‘Face Shield’ Ini Dianggap Seksi, Ada Sesiapa Nak Cuba?

Dalam tempoh beberapa bulan ini, kita dapat tengok macam-macam jenis face shield dengan pelbagai gaya, dilengkapi dengan topi pelbagai warna dan paling penting boleh menampakkan wajah anda lebih seksi

CONTINUE READING

Hanya Kerana Dijilat Kucing, Nyawa Nenek Melayang

Jika suatu ketika dahulu, dijilat kucing bukanlah isu besar namun kini dek kerana pelbagai virus muncul menjadikan segalanya tidak selamat. Pakar-pakar penyakit berjangkit berkata, mereka melihat sekurang-kurangnya seorang pesakit dirawat pada setiap minggu.

CONTINUE READING

Tak Hanya Heronya Kacak! Drama Korea Ini Ajar Cara Nak Redakan Emosi Kalau Trauma

Antara cara yang ditunjukkan ialah The Butterfly Hug Method. Tak susah nak guna cara ini, anda hanya perlu silangkan tangan ke dada dan tepuk ke dua tangan. Macam dalam scene ini. 

CONTINUE READING

Tahap ‘Chaos’ Di Awal Pandemik, Efek Sakit Mental

Tiap hari, tiap masa, rakyat terpaku di depan TV dan media sosial untuk mengikuti status kesihatan dan keselamatan di negara dan luar negara. Jika kita perhatikan komen-komen netizen di media sosial, ianya membayangkan stress, anxiety, ketakutan, kebimbangan, kemarahan, kekeliruan dikalangan kita. Pendek kata keadaan semakin kalut dan “chaos”, suatu respon luar biasa yang biasa berlaku dalam mana-mana natural disaster.

CONTINUE READING

Sedia Dikecam, Fathia Latiff Kembali Bertudung

Bila nama je artis, pasti apa sahaja tindak-tanduk yang dilakukan akan memberi impak dan mendapat perhatian umum. Mungkin bagi sesetengah merasakan ia tidak adil, namun ini adalah realitinya.

CONTINUE READING

Yang Baru Balik Kampung, Baca Kalori Makanan Raya Ni Dulu Sebelum ‘Terkam’

Maklumlah, dah boleh balik raya di kampung halaman. Feel nak raya pun baru datang. Yang mana terlepas nak makan ketupat, lemang masa raya pertama tu, masa ni lah nak tebus balik. Hiks!

CONTINUE READING
Donna