Currently Browsing: 2020

Tak Hanya Heronya Kacak! Drama Korea Ini Ajar Cara Nak Redakan Emosi Kalau Trauma

Antara cara yang ditunjukkan ialah The Butterfly Hug Method. Tak susah nak guna cara ini, anda hanya perlu silangkan tangan ke dada dan tepuk ke dua tangan. Macam dalam scene ini. 

CONTINUE READING

Tahap ‘Chaos’ Di Awal Pandemik, Efek Sakit Mental

Tiap hari, tiap masa, rakyat terpaku di depan TV dan media sosial untuk mengikuti status kesihatan dan keselamatan di negara dan luar negara. Jika kita perhatikan komen-komen netizen di media sosial, ianya membayangkan stress, anxiety, ketakutan, kebimbangan, kemarahan, kekeliruan dikalangan kita. Pendek kata keadaan semakin kalut dan “chaos”, suatu respon luar biasa yang biasa berlaku dalam mana-mana natural disaster.

CONTINUE READING

Sedia Dikecam, Fathia Latiff Kembali Bertudung

Bila nama je artis, pasti apa sahaja tindak-tanduk yang dilakukan akan memberi impak dan mendapat perhatian umum. Mungkin bagi sesetengah merasakan ia tidak adil, namun ini adalah realitinya.

CONTINUE READING

Yang Baru Balik Kampung, Baca Kalori Makanan Raya Ni Dulu Sebelum ‘Terkam’

Maklumlah, dah boleh balik raya di kampung halaman. Feel nak raya pun baru datang. Yang mana terlepas nak makan ketupat, lemang masa raya pertama tu, masa ni lah nak tebus balik. Hiks!

CONTINUE READING

Yay, PM Bagi Balik Kampung!

Benar, walau kebenaran sudah diberikan, kita harus tetap mematuhi kebiasaan baru agar proses pemulihan berjalan lancar. Donna rasa nak menyanyi lagu ‘Oh..ooo…Balik kampung..hati girang…”(sambil mengemas beg). Hiks!

CONTINUE READING

RM 35 Bilion Untuk Rakyat, PM Cadang Sugu Pavithra Jual Ayam Varuval?

Jika anda terlepas, kerajaan telah memperkenalkan Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (Penjana) bagi menjana semula ekonomi negara yang terkesan akibat pandemik Covid-19.

CONTINUE READING
Donna