Selain Dari Dalgona Coffee, Cuba Buat 2 Jenis Air Smoothies Ni Juga

Kecoh di media sosial tentang air Dalgona Coffee. Maklumlah bila dah work from home, masa banyak terluang di rumah sampaikan ada yang jarang masak, terus jadi tukang masak yang boleh masak kepelbagaian resipi air dan makanan.

Tapi, bila musim COVID-19 yang masih tak ada penawar ni, ramai doktor menasihatkan untuk ambil pengambilan makanan yang sihat seperti vitamin C supaya imunisasi badan lebih kuat untuk melawan virus yang melekat.

via GIPHY

Smoothies viral…

Ha, daripada buat air Dalgona Coffee tu, apa kata kita buat air smoothies yang sihat pula. Jangan risau, air smoothies yang kami nak kongsikan ni pun viral sampaikan 42 ribu perkongsian di Facebook.

Mungkin bahan yang digunakan mudah di cari, cara penyediaannya semudah ABC dan nampak sedap! Antara smoothies yang menjadi perhatian ramai adalah…

Snickers smoothie

Healthyush oreo smoothie

Mudah kan? Kisar je sehingga lumat dan dah boleh menikmati sambil buat kerja di rumah. Jimat duit. Tak perlu nak membeli air hipster mahal-mahal.

Lagipun bahan penyediaan tak lebih dari 5 pun dan kami yakin bahan yang digunakan untuk buat dua jenis smoothie ni sudah tersedia ada di dapur.

Selamat mencuba!

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Bila Situasi Gawat, Hidangan Ikan Talapia Masak Taucu Pun Dah Ok!

Viral! Anda Juga Boleh Cuba Resepi Dalgona Coffee Sepanjang Duduk Rumah

 

 

 

 

 

Sumber: fb

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna