Penting Ke Serum Untuk Kulit?

Pencuci muka, serum dan krim siang atau malam adalah 3 bahan asas dalam menjaga kulit wajah. Kalau tak ada antara 3 ni, mulalah kulit naik jerawat atau berminyak. Itu belum lagi kalau sesuatu produk tak sesuai dengan kulit wajah kita tapi mungkin ada sesetengah daripada kita tak pakai salah satu antara 3 bahan utama ni pun kulit dah cantik. Untungnya!

Kulit orang lain-lain, tak boleh samakan kulit wajah kita sama dengan orang lain sebab faktor pemakanan, gaya hidup, cuaca, dan suasana pekerjaan atau rumah dalam pembentukan tekstur kulit wajah kita. Itu yang ada sesetengah sesuai pakai krim tapi ada juga sebaliknya. Kalau pakai, mungkin lagi teruk. Bergantung pada kulit individu.

via GIPHY

Apa pun, artikel kali ini kami akan kongsikan bersama anda kepentingan salah satu bahan asas penjagaan muka, iaitu serum. Mungkin ada yang pakai, mungkin juga ada yang tak tapi biasalah bila dah berusia ni, apa-apa bahan penjagaan muka yang anti-aging pasti wajib pakai pada setiap hari.

Antara kepentingan serum adalah…

  1. Mengekalkan kecantikan.
  2. Melembutkan kulit wajah.
  3. Membaik pulih kolegen wajah.
  4. Memberi vitamin pada wajah.
  5. Merawat kulit seperti mengelupas.

Bagaimanapun, setiap serum mengandungi kandungan vitamin yang berbeza dan ia akan memberi kesan yang berbeza juga. Yang pasti kalau untuk penuaan, sebaiknya gunakan serum vitamin C. Untuk pembelian serum, klik saja disini. Jangan risau, harga murah-murah hanya di Superdeals!

 

 

 

Untuk bacaan yang lebih menarik, anda boleh klik senarai artikel berikut:

Cantik & Sederhana, Ketahui Tip Solekan Yang Tak Berlebih-Lebih ,

Tahukah Anda, Ubat Gigi Boleh Beri Kesan ‘Lain’ Pada Tubuh Badan Anda?

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna