“Pengajaran Yang Aku Dapat Dari Cerita Ni…” Drama #Nur2 Beri Impak Pada Netizen

Akhirnya tayangan drama Nur 2 sebanyak 15 episod terbitan Radius One Sdn Bhd telah tamat selepas sebulan bersiaran di TV3. Drama yang menceritakan dunia realiti ini telah mendapat sambutan hangat daripada orang ramai kerana jalan cerita yang diberikan sejak musim pertama telah memberi impak yang hebat!

Malah, setiap kali tayangan drama tersebut pastinya hastag #Nur2 menjadi trending di media sosial. Tidak cukup dengan itu, ada juga yang melemparkan kata-kata nista kerana netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan watak yang dibawa oleh barisan pelakon.

Namun, kali ini lain pula terjadi usai saja tamatnya drama tersebut kerana ramai yang memuat naik tweet tentang pengajaran yang mereka peroleh dari drama di bawah arahan  Shahrulezad Mohameddin ini.

Antara pengajaran dari Nur 2 yang dikongsikan oleh netizen

Ingatkan netizen masih lagi tenggelam dengan emosi amarah. Syabas kepada barisan pelakon, pengarah dan semua yang terlibat dalam menjayakan drama Nur dari musim pertama hingga musim kedua.

View this post on Instagram

Alhamdulillah tamatlah sudah kisah hidup Nur, Adam dan Keluarga Haji Mukhsin. Selamat tinggal Hamadi, “arwah dulu baik orangnya.” Terima kasih kepada korang yang setia menonton dari episod awal sehinggalah akhir tadi. Nantikan video-video menarik dari #dssquad kerana #demamNur2 belum kebah lagi 💕 • Tahniah juga buat seluruh warga kerja produksi drama #nur2 pengarah, pelakon, crew yang sememangnya awesome! We will miss you all so much! 💕 • Drama siri #Nur2 🔥 Lakonan hebat : @syafiqkylez @aamyrarosli @azarazmi @azhan_rani @khiriah17 @fatimahabukar @jalaludinhassan @therajaatiqullah @eyra.hazali @rienadiana_ @mathnirazak7 @jijiezainal @makuda_yati @kunamuzani saksikan drama Nur di iflix kat mana sahaja korang berada! • Sutradara : @budakijat #dramasangat #officialdramasangat #dssquad #samarinda #malamini #syafiqkyle #amyrarosli #azarazmi #azhanrani #supbunjutsihir #tamat

A post shared by TV3 | NTV7 | TV9 Drama Squad (@dramasangat) on

Tags: , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna