D-Licious Donna Tasty

Hati-Hati Dengan 8 Simptom Ketagihan Gula

Menurut portal Kementerian Kesihatan Malaysia, gula adalah karbohidrat ringan yang membekalkan sumber tenaga segera yang mudah diserap oleh tubuh. Malah, gula juga boleh didapati dalam makanan yang mengandungi karbohidrat seperti nasi, mi, roti, pasta dan ubi-ubian. Gula juga terdapat dalam buah-buahan dalam bentuk fruktosa, dan susu dalam bentuk laktosa.

CONTINUE READING
D-Licious Donna Tasty

Menarik & Kreatif! Idea Snek Untuk Parti Kanak-Kanak Versi Sihat

Kenapa anak-anak tertarik dengan gula-gula, coklat dan snek yang lain? Ini kerana ia sering didatangkan dengan setiap packaging yang menarik dan berwarna-warni. Tanpa goodies bag maka tak lengkap lah majlis. Sekarang ni mak-mak tak perlu risau sebenarnya makanan sihat juga boleh diolah agar ianya kelihatan menarik dan sesuai untuk majlis kanak-kanak. 

CONTINUE READING
Penjagaan Kulit PrimaDonna

Jangan Salahkan ‘Sheet Face Mask’ Bila Tak Ada Kesan, Mungkin Cara Pemakaian Salah

Pakai, pakai tapi tak berkesan. Keadaan wajah sama je seperti sebelum tu, tak ada perubahan langsung padahal tengok orang review dengan iklan elok je. Tambah peliknya lagi, hampir kesemua jenama sheet face mask tak berkesan dekat muka ni alahai.. Takkanlah satu jenama pun tak sesuai?

CONTINUE READING
CitraDonna Sihat

Pantau Aktiviti Anak-Anak Musim Banjir Ni Untuk Kesihatan & Keselamatan Mereka

Kesemua mangsa banjir ditempatkan di 74 pusat pemindahan sementara (PPS) di lapan daerah, iaitu Pasir Mas, Kota Bharu, Tanah Merah, Pasir Puteh, Machang, Bachok, Jeli dan Kuala Krai. Tapi, apa yang menarik perhatian kami lagi, adalah sebuah video viral di twitter.

CONTINUE READING
CitraDonna Sihat

Muntah Sampai Demam! Buat Penggemar Sushi Hati-Hati Mungkin Anda Termakan Cacing Parasit

Memang tidak dapat dinafikan makanan Jepun dan Korean menjadi pilihan masa kini tambah lagi buat golongan muda. Sushi dan makanan laut mentah bukan hanya terkenal di negara barat malah ia turut popular di negara Malaysia dan mula menjadi hidangan pilihan untuk makan bersama keluarga mahupun rakan-rakan. 

CONTINUE READING
SuperDeals

Wanita Lebih Tertarik Dengan Rupa ‘Punai’ Yang Dikhatankan.

Musim berkhatan kembali lagi! Satu amalan tradisi masyarakat melayu di negara yang selalunya melibatkan kanak-kanak berusia antara 6 hingga 12 tahun. Dalam istilah tidak rasmi, zakar mereka ‘disunatkan’ bagi tujuan perlindungan daripada jangkitan kuman. Amalan berkhatan bagi golongan lelaki banyak faedahnya antaranya bahagian tersebut akan jadi lebih bersih, penjagaan lebih mudah dan lebih senang menyuci selepas membuang air kecil.

CONTINUE READING
Kecantikan PrimaDonna

“Ladies! Jangan Lupa Check Tarikh Luput Produk Make Up,” – Neelofa

Tapi senarai barang yang kami senaraikan tadi bukan tak boleh guna langsung lepas habis tarikh luput cuma kualiti dia dah hilang. Erti kata lain, bila guna dah tak best macam awal-awal beli haritu. Untuk pengetahuan anda semua lagi, produk solekan wajah pun ada tarikh luput dia juga tau?

CONTINUE READING
DonnaTube

Sisi Selebriti : Eira Syazira Dedah Rahsia Disebalik Video Kelakar Azad Jasmin?

Kalau sebut sahaja nama pelakon lelaki Azad Jasmin atau lebih dikenali Pak Azad mesti anda akan teringat dengan gelagatnya yang sering membuatkan kita gelak tak kering gusi. Bukan setakat dalam bidang lakonan je, dengar cerita Eira Syazira isterinya banyak rahsia nak dedahkan tentang Pak Azad ni, hiks! 

CONTINUE READING
CitraDonna Famili & Hubungan

Jom Kenali Perangai Sebenar Si Dia Dengan Cara Mereka Makan

Walaupun anda sudah lama dengan pasangan masing-masing namun ia tidak bermakna anda kenal mereka dengan lebih mendalam. Kebiasaanya setiap individu mempunyai gaya dan personaliti yang berbeza apabila bersama dengan orang yang mereka sayang berbanding keluarga atau rakan-rakan. Haa pernah tak anda melihat cara si dia sewaktu makan bersama? 

CONTINUE READING
D-Buzz

“Alhamdulillah. Its a Girl” – Tahniah! Aeril Zafrel Timang Anak Ke-3

Apa yang memanggil kami untuk bercakap tentang pasangan sedondon ni adalah semalam Wawa Zainal selamat melahirkan anak perempuan. Menerusi laman twitter  Aeril, dia memuat naik gambar Wawa tersenyum gembira sambil mengendong anak ke-3 mereka.

CONTINUE READING
Learn More

About Myself

Follow Me

On Instagram

Discover

My Travels

Donna