Nak Cipta Gambar Paling Epik Di Instagram? Jom Menikmati Panorama Alam Hutan Pinus Indonesia

Siapa cakap bercuti ketika musim hujan tak best? Memang benar ia agak berbahaya dan harus lebih berhati-hati tetapi ada banyak lokasi menarik yang anda harus lihat dan teroka bersama rakan-rakan. Antaranya adalah Hutan Pinus di Indonesia yang wajib anda lawati!

Ini kerana bukan sahaja panorama alam yang mengagumkan, malah anda akan lebih berasa syukur ketika melihat keindahan dunia untuk menjaga lingkungan bumi demi kelangsungan hidup bersama. Buat ‘Instagrammer’ dan kaki travel mungkin masih ramai yang tidak tahu di Jogjakarta ada tempat yang menarik dan unik untuk bergambar dan ootd.

Jangan lepaskan peluang, jom kita lihat perkongsian di bawah untuk ketahui lebih lanjut tentang destinasi ini!

Image result for hutan pinus di jogja

Sumber : cahdeso 

Syurga Buat ‘Kaki Selfie’

Jika sampai sahaja di Hutan Pinus, anda akan merasakan suasana sejuk dan sangat nyaman. Di kawasan yang dipanggil Dlingo menjadi lokasi menarik yang wajib anda kujungi kerana terdapat panorama alam yang berlatar belakang hutan dan dataran rendah Imogiri. Bagi yang suka kan konsep alam semula jadi, memang rugi jika anda tidak sampai ke sini!

Image result for hutan pinus di jogja

Sumber: tribun

Image result for hutan pinus di jogja

Cipta Gambar Paling Epik 2020

Hutan Pinus yang dilengkapi dengan kemudahan seperti buaian (mountain swing) dan hammock untuk membuatkan gambar anda menarik dan tampak lebih epik. Kalau anda berkunjung di sini, Donna jamin mesti banyak gambar instagramable  yang boleh anda dapat bagi jika berkunjung di sini.

Image result for hutan pinus

Sumber: pegi

Hamparan Hijau di Hutan Pinus Kalilo

Dibuka sejak tahun 2017 yang lalu dulu ia dianggap seperti hutan biasa tetapi kini menjadi pilihan para pengunjung untuk melihat pemandangan yang indah sekali gus memikat hati anda dengan suasana yang dingin.

Tetapi ingat jika nak bergambar di pinggir jurang, anda harus berhati-hati dan lebih baik bergambar di tempat yang disediakan. Dari ketinggian anda akan nampak hamparan hijau yang sangat menyenangkan.

 

 

 

Untuk artikel lebih menarik, anda boleh klik link di sini :

Sindiket Love Scam Menyamar Sebagai Mat Salleh Tapi Sebenarnya Pak Hitam

Kalau Pergi Jakarta Dengan Suami, Wajib Singgah Tempat Ni Baru Lah Feeling!

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna