Menyingkap Ayat Al-Quran Yang Di Khaskan Untuk Para Wanita

Nuzul Al-Quran jatuh setiap 17 Ramadan dan hari ini merupakah peristiwa yang amat bermakna dan terpenting kepada seluruh umat Islam dan kehidupan Nabi SAW khasnya. Ini kerana, ayat al-Quran diturunkan Allah SWT kepada Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan Malaikat Jibril secara berperingkat-peringkat hingga menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini.

Jelaslah, ayat al-Quran sangat bagus untuk dijadikan panduan untuk menghadapi liku-liku kehidupan yang penuh dengan ujian dan cabaran. Menariknya lagi, ada beberapa ayat Al-Quran sangat berguna dan membantu untuk para wanita tidak kira dari segi kecantikan, kesihatan atau hubungan.

Sumber: SAYS

Nak tahu apa antara ayat Al-Quran tu? Jom baca beberapa senarai ayat di bawah.

Doa untuk kelihatan berseri dan pupuk kasih sayang antara dua insan

Amalkan doa ini selepas menunaikan solat lima waktu dan dibaca 3 kali kemudian, disapu ke seluruh wajah.

Doa untuk orang sekeliling senang dengan kita

Setelah membaca surah Yusuf ayat 4, berhenti sebentar kemudian sambung dengan surah Thaahaa ayat 39 untuk orang sekeliling berasa senang dengan kita. Pastikan bacaan surah Yusuf tadi, tidak terputus dengan surah Thaahaa apabila menyambungnya.

Selain itu, surah Yusuf juga sesuai dibacakan kepada anak-anak yang degil. Caranya, hembuskan di ubun-ubun si manja ketika mereka sedagn nyenyak tidur

Bila ada masa lapang selepas menunaikan ibadah lima waktu, bolehlah baca untuk kebaikan diri sendiri sekaligus peroleh ganjaran pahala berlipat ganda. Selamat beramal!

 

 

 

 

Sumber: syariah perak

Tags: , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna