Mana Lagi Bagus, Cuci Sendiri Pakaian Atau Hantar Je Dekat Dobi?

“You are what you wear” 

Apa yang kita pakai setiap hari, itulah diri anda sebenarnya betul tak? Sebab orang lain akan membaca personaliti anda daripada apa yang anda pakai. Selain ia menjadi keperluan untuk anda memakai baju setiap hari, tapi ia juga berfungsi untuk memberi gambaran yang cantik terhadap imej seseorang.

Perkara yang paling penting bila anda mencuci pakaian adalah bersih dan wangi. Tapi bercakap sahaja soal kebersihan, kadang-kadang mesti anda pernah mengalami perkara apabila terpaksa menghabiskan masa yang lama untuk mencuci pakaian. Bagi yang bekerja, ia adalah satu perkara membuang masa jadi tidak hairan lah jika pada zaman kini ramai yang memilih untuk menghantar pakaian ke dobi.

Image result for dobi baju

Sumber: ezil

Kelebihan Cuci Sendiri

  • Lebih jimat berbanding hantar ke dobi
  • Boleh kawal sendiri proses pencucian yang berlaku
  • Risiko kerosakan pakaian rendah

Kelebihan Dobi 

  • Jimat dari segi penggunaan masa
  • Tidak perlu kerah tenaga yang banyak
  • Jimat dari segi penggunaan air dan eletrik

Haa perbezaan di atas sedikit sebanyak memberi anggaran berapa yang anda harus belanjakan untuk mencuci pakaian pada setiap bulan. Cara apa pun yang anda pilih, tidak menjadi masalah asalkan ia sesuai mengikut keadaan dan situasi masing-masing. Nak lebih mudah dan jimat, anda boleh klik di sini untuk mendapatkan baucher khidmat dobi. hanya di Superdeals! 

Tags: , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna