Makcik Kahwin Bangla Dengan Bayaran Seribu?

Kalau sebelum ni, kecoh di media sosial dengan isu seorang lelaki warga Bangladesh, Md Rayhan Kabir, yang akan diusir keluar dari negara ini dan disenarai hitam memasuki Malaysia selama-lamanya gara-gara memberikan informasi salah pada satu siaran media terkenal, Al-Jazeera.

Baru-baru ni sebuah video tular di media sosial yang menunjukkan seorang makcik lewat usia dinikahkan dengan salah seorang warga Bangladesh, aduhai! Apa nak jadi ni?

Makcik ni tak sedar diri ke?

Video tersebut diterangkan oleh salah seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama samaran Eryal Edry. Katanya makcik ini dinikahkan dengan warga Bangladesh dengan meminta bayaran sebanyak RM1,000.

“Lelaki tu nak ambil kesempatan je dengan makcik. Tak tahulah adakah ini salah satu cara warga Bangladesh cari duit dekat negara ni dengan ambil upah menikahkan orang,” tulisnya.

Dia turut melaporkan lokasi kejadian yang berlaku di Taman Srimuda Seksyen 25 Shah Alam dan turut mengucapkan tahniah kepada makcik tersebut atas perkahwinan yang terbina.

Video penuh…

Jom lihat video pendek yang sempat dirakam.

Makcik ni tak sedar diri ke.. lelaki bangla tu nak ambik kesempatan je dengan makcik..Ni kes bangla menikahkan makcik…

Posted by Eryzal Edry on Saturday, July 25, 2020

Cara nikah pun macam agak pelik tu. Apa pun tak tahulah sejauh mana kebenaran video tersebut. Kalau benar makcik  ini dinikahkah, marilah kita doakan yang terbaik untuk mereka.

Paling penting, jaga diri kita. Know your level!

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Dulu Makcik, Sekarang Gadis Gelang Pink Pula Muncul

Gara-Gara Rambutan, Bergaduh Sesama Jiran!

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: facebook

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna