Makan Kurma Mampu Beri Manfaat Seksual?

Cuba check di rumah anda ada tak buah kurma? Haa kalau masuk sahaja bulan ramadan pasti anda tidak melepaskan peluang membeli kurma untuk dijadikan sebagai pembuka selera ketika berbuka. Eh masa bulan puasa je ke boleh makan kurma?

Sebenarnya ramai yang silap dan salah anggap tentang buah kurma yang hanya dimakan ketika berbuka puasa. Nak tahu tak, kurma yang anda makan walaupun hanya sebiji terdapat pelbagai khasiat kepada tubuh badan anda. Jom Donna kongsikannya di bawah!

Image result for kurma dalam peti ais

Sumber: haslizazz

Lebih bagus jika anda berbuka dengan 2 biji kurma dan satu gelas air. Ramai yang menggalakkan untuk berbuka dengan kurma terlebih dahulu kerana ia memberi efek kenyang yang akan membuatkan anda untuk tidak makan secara berlebihan ketika berbuka.

Related image

Sumber: wajibbaca

Kurma kaya dengan vitamin C, vitamin A dan zat mineral seperti sodium. Buat para suami isteri anda boleh jadikan kurma sebagai rutin makanan anda kerana khasiat kurma mampu menambahkan tenaga seksual. Menurut HonestDoc, pokok kurma serta minyak yang ada mempunyai kadar komponen flavanoid yang mampu meningkatkan jumlah sperma dan ukuran testis.

Image result for 3 biji kurma sehari

Sumber: rexusf

Bukan itu sahaja, bagi anda yang mengalami kerabunan mata amat digalakkan untuk mengamalkan makan buah kurma kerana ia mampu mengurangi frekuensi kerabunan pada malam hari. Jadikanlah buah kurma sebagai makanan rutin anda dan bukan hanya pada bulan puasa sahaja kerana ia amat baik bagi tubuh badan anda.

 

Sumber: honestdoc

 

Tags: , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna