Macam Mana Nak Dapatkan Kulit ‘Glowing’?

Sebut je kulit glow atau sihat menyerlah, pertama sekali mesti kita akan terbayangkan kulit selebriti korea. Fuh! Memang tak ada sehelai bulu, bintik mahupun parut jerawat. Memang perfect!

Tapi tak mustahil kulit gadis Malaysia boleh sama level dengan artis selebriti korea tau? Haa, mesti ada yang kata sis merepek kan?

via GIPHY

Cara nak dapatkan kulit glow…

Mana ada merepek, sis cakap benda betul tapi anda kena ikut syarat dan pantang larang yang sis kongsikan ni. Antara perkara yang anda wajib buat untuk dapatkan kulit cantik adalah…

  1. Berhenti minun air manis dan banyakkan minum air masak. Bukan apa, kajian mengatakan badan kita memerlukan 70% air putih dan antara organ memerlukan kandungan mineral adalah bahagian kulit terutama kulit bahagian wajah.
  2. Seterusnya, elakkan memakai make up terlalu tebal setiap hari dan terlalu lama kerana bahan kimia yang terkandung dalam make up beri kesan buruk dalam jangka masa panjang. Cuba lihat artis korea bila berlakon, tebal tak make up mereka? Paling kuat pun solekan bahagian mata dan mereka banyak gunakan krim pada kulit.
  3. Untuk pemakaian krim wajah pula, jangan main sapu je ikut suka hati. Kena ikut langkah yang betul supaya lebih efisien dan pastikan krim wajah yang chuols guna sesuai dengan kulit muka ye!

Sumber: mediiskinstudio

Kalau anda lihat, cleanser adalah langkah pertama untuk penjagaan muka dengan betul. Jadi apa kata beli cleanser yang khas untuk glowing kan kulit.

Mudah saja, klik link di sini untuk dapatkan harga Glow Cleansing Set yang murah. Semuanya hanya di Superdeals!

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Bosan Air Masak? Jom Cuba Air Ni Kesihatan Tubuh & Kulit

Ini 5 Petanda Menunjukkan ‘Skincare’ Anda Tak Sesuai Dengan Kulit

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna