“Ladies! Jangan Lupa Check Tarikh Luput Produk Make Up,” – Neelofa

Bila buka topik soal tarikh luput je mesti kita ingatkan makanan. Sebenarnya semua benda yang kita guna ada tarikh luput. Misalnya, berus gigi, berus badan, bantal, comforter, karpet, tilam dan banyak lagilah. Cuma kita ni je yang tak tahu dan tak nak ambil tahu. Apa yang kita nak tahu, tahu beli je, ahaks! 

Tapi senarai barang yang kami senaraikan tadi bukan tak boleh guna langsung lepas habis tarikh luput cuma kualitinya akan hilang. Dalam erti kata lain, bila guna dah tak best macam awal-awal beli haritu. Untuk pengetahuan anda semua lagi, produk solekan wajah pun ada tarikh luput dia juga tau?

via GIPHY

Jangan terkejut sebab perkara ini pun dikogsikan oleh usahawan hebat, Neelofa menerusia akaun twitter miliknya.

  1. Foundation – 6 bulan hingga 1 tahun
  2. Cream make up – 6 bulan hingga 1 tahun
  3. Eyeliner – 3 bulan (liquid) & 2 tahun (pencil)
  4. Pelembab – 6 bulan (bekas) & 1 tahun (pump)
  5. Minyak wangi – 8 hingga 10 tahun
  6. Sunscreen – 1 tahun
  7. Mascara – 3 bulan
  8. Bedak make up – 2 tahun
  9. Pewarna kuku – 1 tahun

Sumber: twitter neelofa

Lepas ni, bila nak guna make up tu kena alert bila anda dah mula gunakan bahan solekan supaya muka tak rosak sebab guna bahan solekan yang dah tarikh luput.

Untuk bacaan yang lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

 Jangan Asyik Mengeluh Diri Tak Cantik Kalau ‘Effort’Untuk Cantik Tiada ,

Suami ‘Makan Luar’ Berpunca Isteri Tak Menyelerakan, Sejauh Mana Kebenaran Streotaip Ini?

 

 

 

Sumber: twitter neelofa

Tags: , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna