Laa..Patutla Perut Suami Makin Buncit Lepas Kahwin, Rupanya Ada Kaitan Dengan Isteri!

Hai sejak dah kahwin ni, makin berisi nampak? “

Haa ramai yang tak boleh lari dengan soalan ni kan? Tambah lagi buat para lelaki bila kahwin je kebiasaanya mesti akan alami perut buncit. Beza tau gemuk dengan perut buncit ni, walaupun ramai yang menggangap ianya serupa tapi buncit membawa maksud perut naik. Sebelum kahwin kurus, tapi bila dah kahwin badan naik mendadak, mesti ada di antara suami anda yang macam ni kan?

Image result for perut buncit

Sumber : Merdeka

Anda sebagai isteri kena faham, jangan lah merungut kalau suami anda secara tiba-tiba perut buncit. Sebenarnya lelaki yang dah berkahwin ni senang mengalami perut naik kerana disebabkan faktor kelamin. Semasa melakukan hubungan intim cecair isteri akan mengalir masuk ke alat sulit lelaki yang menyebabkan perubahan hormon suami berlaku dan secara tidak langsung membuatkan mudah perut menjadi buncit.

Related image

Sumber : hepcat

Bila dah kahwin, memang tidak dapat elak untuk bersama isteri kerana itu akan mengeratkan lagi hubungan antara pasangan. Aktiviti seksual sebenarnya punca kadar testosteron menurun semasa air mani keluar yang akan menyebabkan kadar metabolisme menurun. Tubuh badan akan sukar untuk membakar lemak dan kalori dan itu akan menyebabkan mudah mendapat perut buncit.

Related image

Sumber : mommyasia

Tapi wanita perlu tahu, bukan suami sahaja yang senang dapat perut buncit. Kebiasaanya selepas kahwin wanita akan mengalami naik berat badan secara keseluruhan. Bak kata pepatah sudah terkena ” buatan orang”. Haa sebenarnya berat badan wanita mudah naik kerana khasiat air mani daripada suami sendiri. Tapi tak kisahlah perut buncit atau berat badan naik, yang penting anda dan pasangan saling menerima kekurangan dan menjaga kesihatan sesama sendiri. Elakkan merungut bila pasangan anda mula berubah dari sudut fizikal. Jangan putus asa dan cuba bantu suami anda untuk hilangkan perut buncit dengan melakukan aktiviti riadah dan senaman bersama-sama. Baru lah makin sweet nanti!

 

 

 

 

 

Sumber : supervitaminb

Tags:
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna