Kini Ada Aiskrim Perisa Ubat Batuk Pula, Siapa Berani Nak Cuba?

Waktu kecil-kecil dulu, famous betul ubat batuk Cap Ibu Dan Anak ini. Mana taknya, iklan dia duk ulang-ulang dekat televisyen. Nak cari pun senang. Mana-mana kedai ada jual. Pendek kata, setiap rumah memang akan ada ubat ini.

Tak sangka la pula bila dah besar ini ada pula aiskrim yang dihasilkan dengan perisa ubat batuk ini. Sambil makan aiskrim, sambil rawat sakit tekak. Kira macam dua dalam satu. Dengar macam tak betul, tapi ini real!

BACA: Unik! Warga Itali Raikan Hari Terakhir  Lockdown Dengan Makan Aiskrim

Kini sebuah kedai jenama aiskrim di Penang dan Kuala Lumpur melancarkan perisa ubat batuk dan beberapa perisa lain seperti salted egg Oreo, tao sar piah dan kaya.

Harga satu cup ini RM27.90 dan anda boleh dapat di depan pintu rumah sebab ada servis penghantaran.

Memang pelik, tapi benar. Tak tahulah nak cakap benda ni berita baik ke tak. Kalau makan aiskrim perisa ubat batuk boleh elokkan sakit tekak.

BACA: 5 Jenis Makanan Yang Tak Perlu Simpan Dalam Peti Ais

Rasanya semua hospital boleh guna cari ini terutama kalau pesakit kita budak kecil. Kan? Ke idea ini tak berapa bijak?

Anda akan makan tak ais krim perisa ini? Cuba roger kami di ruangan komen.

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: Says

Tags: , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna