Kena Marah Macam Mana Sekali Pun, Ibu Tetap Ratu Hati

Kanak-kanak bila dah masuk umur 3 tahun pasti banyak akalnya. Pasti ada beberapa kenangan tidak kira manis atau pahit yang masih segar dalam ingatan. Biasalah, bila kecil-kecil ada saja perangai nakal kita.

Misalnya, emak kata jangan panjat kita panjat juga, akhirnya jatuh sampai lebam-lebam badan. Bila mak minta  pergi kedai membeli barang dapur sikit, kita boleh lagi leka bermain dengan kawan dan bila mak minta tolong sesuatu, jeritan ‘sekejap’ pasti meniti di bibir.

Sumber: FIMclub

Kalau kita minta si ibu, jarang sekali ibu kata sekejap mahupun leka dengan sesuatu perkara. Pasti dengan pantas mereka datang untuk melihat apa yang kita perlukan. Malah, semarah-marah ibu pada kita, kasih dan sayangnya tidak pernah pudar. Mana tidaknya, kita membesar dari dalam perutnya.

Percayalah, setiap cubitan, pukul dan libasan yang hinggap pada tubuh kita adalah untuk tujuan mendidik menjadi manusia yang berguna dan membanggakan keluarga di waktu akan datang dan Donna ingin ingatkan, walau apa pun yang mereka lakukan, mereka tetap ibu kita.

Mungkin anda boleh dengarkan celoteh Ada Ke Patut dalam segmen Drama Mak-Mak Marah untuk flashback semula kenangan kita bersama ibu dan dengarkan kenangan bersama geng Dhia!

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna