Jom ‘Dressup’ Ala-Ala CEO Untuk Ke Pejabat, Barulah Ada Kelas!

” Ish peningnya! Aku nak pakai baju apa eh harini, takkan hari-hari nak berbaju kurung pergi office …”

Sebagai seorang wanita bekerjaya penampilan adalah salah satu aspek penting dan etika yang perlu dititikberatkan terutamanya di pejabat. Bukan itu sahaja, tetapi penampilan menarik akan memberi satu aura positif buat si pemakai kerana ia melambangkan keperibadian seseorang. Donna tahu, setiap kali bangun pagi pasti ada yang mengeluh tak tahu nak menggayakan pakaian apa untuk ke pejabat.

Wakeup women!  Kebanyakan syarikat di Malaysia sememangnya mempunyai kod pemakaian yang formal, tetapi ada juga berpakaian biasa memang beruntunglah siapa bekerja di situ! Dah tak perlu stress lagi nak fikir pakai baju apa tidak kira berpakaian formal atau casual yang penting mesti kena kemas tau! Jom lihat di bawah idea gaya untuk pejabat, sekali anda pakai confirm macam CEO, bila lagi nak bergaya kalau bukan sekarang.

Image result for neelofa formal wear

Sumber: cosmopolitan

Image result for neelofa formal wear

Sumber: extra

Image result for smart casual wear women hijab

Formal

Dress code formal ini biasanya bagi anda yang bekerja di syarikat berprestij atau syarikat yang sudah menetapkan dalam peraturan etika mereka. Blazer atau suit adalah pakaian paling sesuai untuk tampak lebih kemas dan mewujudkan mood yang lebih serius. Untuk lebih profesional pastikan anda tidak memakai tudung atau baju yang bercorak, mungkin anda boleh padankan dengan pants yang sedikit bercorak dan pastikan ia tidak kertelaluan.

Image result for smart casual wear women hijab

Sumber: pinterest

Image result for smart casual wear women hijab

Sumber: branded

Smart Casual 

Mahu kan pakaian yang lebih santai tetapi masih lagi konservatif? Gabungkan seluar palazo atau slack bersama kemeja. Anda juga boleh tuck in untuk nampak lebih kemas dan selesa.

Image result for smart casual wear women hijab

Sumber: universtv

Image result for smart casual wear women hijab

Sumber: branded

Casual

Gaya ni mungkin paling ramai wanita suka kerana ia adalah gaya 2 in 1. Ini kerana gaya seperti ini anda boleh untuk ke pejabat mahupun ke shopping complex. Tetapi ingat walaupun ianya gaya casual, elakkan untuk memakai selipar, sandal dan baju besar yang selekeh okay? Ingat sebagai wanita yang bekerjaya anda harus kekal tampil kemas dan menarik.

Untuk artikel lebih menarik, anda boleh klik link di sini :

Pelik Dan Geli! Kalau Sekarang Pakai Kondom, Tapi Orang Dulu-Dulu Pakai Cara Ni Elak Hamil

 

 

 

Sumber: ohfesyen

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna