iPhone SE Baharu Dilancarkan Oleh Apple

Good news! Apple melancarkan sebuah iPhone SE versi baharu sebentar sahaja tadi. Excited okay! iPhone SE diperkenalkan buat pertama kali pada 2016.

Versi baharu yang diperkenalkan ini mempunyai padanan spesifikasi yang jauh lebih baik dan peranti baru ini menggunakan sistem pemproses Apple Bionic A13.

For your information ladies, Apple Bionic A13 ini adalah turut digunapakai oleh siri iPhone 11 yang diperkenalkan pada tahun yang lalu. Dari aspek spesifikasi pula, peranti yang dilancarkan itu  dilengkapi dengan skrin yang mempunyai keluasan 4.7 inci serta padanan panel paparan teknologi LCD Retina!

Kali ini, Apple telah menawarkan tiga variasi iPhone SE bermula daripada kapasiti up to 64 GB, 128 GB dan 256 GB mengikut our preferences. Ihiks!

So, jika ada yang diantara anda yang menunggu kemunculan iPhone SE yang versi lebih baik, masanya sudah tiba! Untuk camera setup pula, Apple sudah menaik tafaf sistem lensa dengan kamera utama dengan keupayaan 12 Megapixel and wait for it, lensa depan 7MP!

Peranti yang baru dilancarkan ini turut mengekalkan penggunaan Home Button dengan pengimbas cap jari ‘Touch ID’ and also mengekalkan tahap keselamatan peranti. Cool isn’t?

Bukan itu sahaja, peranti iPhone SE 2020 ini dengan mempunyai sokongan  Haptic Feedback yang juga, dilengkapi dengan perlindungan kalis air IP67 dan sokongan teknologi paparan video HDR10!

Bagaimanapun, Apple merahsiakan spesifikasi battery dan (RAM)  memori yang digunakan untuk peranti yang dilancarkan dan tambahan pula, ia setanding dengan ketahanan bateri iPhone 8. So important!

Menarik lagi, iPhone SE versi ini juga mempunyai pengesan tanpa wayar or wireless charging support. Amazing isnt? Tak payah bersusah payah cari cable untuk mengecaj.

Selain dari itu, harga untuk iPhone SE 2020 adalah RM 1,999 bagi pasaran tempatan bagi model yang mempunyai memori kapasiti 64GB and RM2,6999 for 256GB!

Foto:cdn.vox-cdn.com

Pilihan warna yang ditawarkan adalah hitam, putih dan merah dan pengguna boleh melakukan pre-order bermula Jumaat ini dan menerima peranti tersebut starting 24th April. Get that pro order ladies!

Okay this part adalah untuk yang gemar merakam video dalam resolusi 4K dalam 60 bingkai sesaat serta dilengkapi dengan teknologi penstabilan untuk memberi the best kualiti video yang hebat!

Donna kongsikan details spesifikasi iPhone SE here.

Spesifikasi

Pemproses : Apple Bionic A13

Storan : 64GB / 128GB / 256GB

Kamera utama : 12MP

Kamera depan : 7MP

Sokongan : Pengecas tanpa wayar / Sambungan WiFi 6 / Perlindungan IP67

 

Sumber:Harian Metro

Tags: , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna