Elakkan Perkara ‘Annoying’ Ini Bila Dengan Pasangan

Dalam menjalinkan hubungan rumah tangga, pastinya ada turun naik. Kadang-kadang baik, kadang-kadang gaduh tapi itu semua asam garam dalam perkahwinan. Sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula suami isteri.

Sebagai isteri, pasti menginginkan rumah tangga yang harmoni, penuh dengan kasih sayang, wujud sikap toleransi dan setia dalam hubungan. Tapi, tak ramai yang tahu perkara yang boleh buat mood lelaki turn off!

via GIPHY

Dalam artikel ini, Donna akan kongsikan beberapa perkara yang boleh buat lelaki turn off. Antaranya, elakkan mengungkit kesalahan silam suami. Donna faham, daya ingatan wanita lebih kuat daripada lelaki kerana menurut sebuah penelitian neurologi yang dimuat dalam Journal of American Medical Association pada tahun 2015, kajian mencatat bahawa otak wanita lebih efektif dalam mengingat peristiwa yang terjadi padanya sehari-hari.

Jadi, tidak hairanlah para isteri ingat setiap satu kesilapan si suami lakukan pada mereka walaupun kesilapan tersebut sudah 15 tahun yang lalu! Untuk mengelakkan hubungan baik dengan pasangan, bila teringat cuba maafkan kesilapan dia. Janji, pasangan anda tidak ulangi kesilapan yang sama.

Mungkin perkongsian Donna ini agak cliche. Jadi, untuk selanjutnya, anda boleh klik di sini untuk ke Ais Kacang untuk dengarkan perbincangan bersama Prima Babes dalam episod 27: Avoid 4 These Turn off’s to Attract Men.

Tags: , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna